Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για το φόρο πολυτελούς διαβίωσης

Με ένα... τιτίβισμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμογής στο Taxisnet για το την εφάπαξ πληρωμή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Η διαδικασία για την καταβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών, έχει ως εξής:

- Καταβάλλεται εφάπαξ και μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του μεθεπόμενου μήνα από τη βεβαίωσή του.

- Αν ο φορολογούμενος πληρώσει το σύνολο του φόρου εμπρόθεσμα και έχει υποβάλει τη φορολογική του δήλωση μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, τότε έχει έκπτωση 1,5%.

- Το υπουργείο Οικονομικών εκτυπώνει και αποστέλλει ταχυδρομικά τη σχετική ειδοποίηση, η οποία περιέχει την ταυτότητα οφειλής του ποσού, την προθεσμία καταβολής του, καθώς και το συνολικά οφειλόμενο φόρο.

- Παράλληλα, οι υπόχρεοι έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν το εκκαθαριστικό από το www.gsis.gr με δυνατότητα εκτύπωσης από τους υπόχρεους–φορολογούμενους.