Δολοφονία-μυστήριο του επικεφαλής του σωφρονιστικού συστήματος του Κολοράντο

Ο επικεφαλής του σωφρονιστικού συστήματος του Κολοράντο  πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο σπίτι του την Τρίτη το βράδυ, λίγες μόνο ώρες πριν ο κυβερνήτης υπογράψει τη νομοθεσία-ορόσημο για τον έλεγχο όπλων (φωτογραφία),  μετά από μία σειρά από μαζικές εκτελέσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 58χρονος Τομ Κλέμεντς βρέθηκε νεκρός με μία σφαίρα μέσα στο σπίτι του  την Τρίτη το βράδυ, και μέχρι στιγμής τα ευρήματα δεν φαίνεται να συνδέονται με  εισβολή στο σπίτι ή ληστεία. Επιπλέον, μέχρι σήμερα δεν έχουν  εντοπιστεί ύποπτοι. 

Οι επιθεωρητές ερευνούν το ενδεχόμενο ο θάνατος του Κλέμεντς να σχετίζεται (ή να ήταν το κίνητρο δολοφονίας) με την θέση του, ως επικεφαλής του σωφρονιστικού συστήματος του Κολοράντο και την σημερινή υπογραφή της νομοθεσίας που προβλέπει αυστηρότερο έλεγχο του ιστορικού των υποψήφιων αγοραστών όπλων και περιορισμούς στην πώληση πυρομαχικών.  

Το περασμένο καλοκαίρι, η πόλη  Αουρόρα του Κολοράντο γνώρισε μια από τις χειρότερες μαζικές εκτελέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε κινηματογράφο σκοτώνοντας 12 ανθρώπους