Η επέμβαση που γυρίζει τον χρόνο πίσω σε γυναίκες και άνδρες

Το FaceLifting είναι η μόνη οριστική λύση για την αντιμετώπιση των ρυτίδων και της χαλάρωσης του προσώπου.

Συγκεκριμένα, με το facelifting αντιμετωπίζεται η χαλάρωση του λαιμού, η πτώση των παρειών, οι ρυτίδες στα χείλη, η πτώση του μετώπου και οι σακούλες των κάτω βλεφάρων. Στο ολικό facelift ο πλαστικός χειρουργός δεν κόβει μόνο την περίσσεια του δέρματος αλλά, επεμβαίνει στην περιτονία των μυών του προσώπου, δηλαδή στο εξωτερικό περίβλημα των μυών. Με αυτόν τον τρόπο δεν αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά της ασθενούς. Συνήθως, ταυτόχρονα με το facelifting συστήνεται η βλεφαροπλαστική και η ανόρθωση του μετώπου.

Οι ουλές: Στο ολικό facelift οι ουλές περιορίζονται γύρω από τα αφτιά και συνεχίζονται στο τριχωτό της κεφαλής. Οι ουλές εξαφανίζονται μετά από περίπου 1 χρόνο. Οι τομές στα βλέφαρα εξαφανίζονται τον πρώτο κιόλας μήνα.

Tο ενδοσκοπικό lift είναι μία νέα τεχνική που υπόσχεται ανόρθωση προσώπου χωρίς ουλές. Ο χειρουργός χρησιμοποιεί ένα ενδοσκόπιο, το οποίο εισάγει κάτω από το δέρμα μέσα από μικρές τομές. Με αυτή τη μέθοδο ανορθώνονται το μέτωπο και τα μάγουλα, περιορίζονται οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια και αντιμετωπίζεται η χαλάρωση γύρω από το πιγούνι. Ωστόσο, το ενδοσκοπικό lift δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύ γερασμένα πρόσωπα διότι δεν επιτρέπει την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος.