Η άσκηση από μόνη της δεν οδηγεί σε απώλεια βάρους

Μπορεί να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο  για τρέξιμο, περπάτημα ή άρση βαρών στο γυμναστήριο, ωστόσο αυτό μπορεί να μην αρκετό για να χάσετε βάρος και να συνεχίζετε να βλέπετε την ζυγαριά κολλημένη στα ίδια κιλά.

 

Παρά το γεγονός ότι η φυσική κατάσταση έχει αδιαμφισβήτητα οφέλη για την υγεία, χρειάζεται πολύ περπάτημα ή  τρέξιμο για να κάψετε για παράδειγμα τις θερμίδες από ένα ντόνατ, σύμφωνα με τους επιστήμονες. 

"Υπάρχει ένας πόλεμος μεταξύ της άσκησης και της διατροφής στο κεφάλι μας", δήλωσε ο Αμερικανός εκπρόσωπος του Συμβουλίου σχετικά με την άσκηση Τζόναθαν Ρος, προσθέτοντας ότι  "οι άνθρωποι έχουν την τάση να υπερεκτιμούν το ποσό της σωματικής δραστηριότητας που κάνουν. Εργάζονται από λίγο και "ανταμείβουν" πολύ τους εαυτούς τους ".

 

Μια έκθεση από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον έδειξε ότι παρόλο που οι Αμερικανοί  είναι πιο ενεργοί στην άσκηση,έχουν τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας . Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άσκηση μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη μείωση του βάρους, χωρίς όμως την υιοθέτηση ενός ευρύτερου υγιούς τρόπου ζωής και χωρίς διατροφικές αλλαγές, αυτός ο ρόλος είναι περιορισμένος.

 

Το Εθνικό Μητρώο Ελέγχου Βάρους, που συνέλεξε πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν χάσει επιτυχώς τουλάχιστον 30 κιλά και τα κράτησαν μακριά για τουλάχιστον ένα έτος, αναφέρει ότι το 90% των ατόμων ασκούνταν, κατά μέσο όρο, περίπου μία ώρα την ημέρα. 

Αμερικανοί αξιωματούχοι υγείας συνιστούν ότι οι υγιείς ενήλικες πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα ή περίπου 20 λεπτά την ημέρα.

 

Ο Δρ Τζόζεφ Ντόνελι, φυσιολόγος άσκησης  του American College of Sports Medicine δήλωσε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι η άσκηση να γίνεται για καρδιαγγειακά οφέλη και όχι για απώλεια βάρους.