Μελέτη έδειξε πως όσοι είχαν χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου στα ερυθρά αιμοσφαίρια τους δεν μπορούσαν να διακρίνουν καλά τις αλμυρές γεύσεις
Οι διαταραχές γεύσης μπορεί να οδηγήσουν σε ολική απώλεια της γευστικής λειτουργίας που συνεπάγεται την αδυναμία αναγνώρισης του ξινού-γλυκού-αλμυρού-πικρού, έως μερική απώλεια της γευστικής ικανότητας ή διάκρισης ορισμένων γεύσεων.
Μελέτη έδειξε πως όσοι είχαν χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου στα ερυθρά αιμοσφαίρια τους δεν μπορούσαν να διακρίνουν καλά τις αλμυρές γεύσεις.
Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr