Τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν τα πόδια μας

Οι γιατροί λένε ότι όσο πιο γερά τα πόδια, τόσο πιο καλά τα γεράματα. Ορισμένες συνήθειές μας όμως, καταστρέφουν τις κολώνες του σώματός μας. Μάθετε τι κάνετε λάθος αλλά και φυσικές συνταγές για περιποίηση των κάτω άκρων.

Λάθος 1

Φοράτε τα ίδια παπούτσια καθημερινά

Καθημερινά είναι απαραίτητο να αλλάζουμε παπούτσια ώστε αυτά να έχουν τον χρόνο να στεγνώσουν από τον ιδρώτα. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τις μολύνσεις και δίνουμε την ευκαιρία στα παπούτσια μας να αεριστούν σωστά.

Λάθος 2

Δεν κατεβαίνετε από τα τακούνια

Σε καθημερινή χρήση αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό όχι μόνο για τα δάχτυλα και το πέλμα αλλά και για τα γόνατα και τη μέση. Επιλέξτε παπούτσια με χοντρό και σταθερό τακούνι που δεν θα ξεπερνάει τους 4 πόντους.

Λάθος 3

Κλειστά παπούτσια χωρίς κάλτσες

Αυτή η συνήθεια δεν είναι απαγορευτική. Ωστόσο πρέπει να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Θα πρέπει τα πόδια να είναι καθαρά και απολύτως στεγνά ώστε να αποφύγετε μολύνσεις και μυκητιάσεις. Προληπτικά φορέστε ένα επίθεμα για το πίσω μέρος για την αποφυγή τραυματισμών.

Φυσικά καλλυντικά για τα πόδια

Peeling:

Παρασκευάστε το ακόλουθο μείγμα: αναμείξτε σε γυάλινο δοχείο 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο με 2/3 του φλιτζανιού χοντρό αλάτι. Αφήστε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με κυκλικές κινήσεις τα πόδια σας για 5 λεπτά το κάθε ένα, σε όλα τα σημεία.

Ενυδάτωση:

Μετά από ένα ζεστό ποδόλουτρο, σε μια λεκάνη με ζεστό – όχι καυτό – νερό που θα έχετε προσθέσει έλαιο jojoba και ευκαλύπτου θα στεγνώσετε προσεκτικά τα πόδια σας κυρίως ανάμεσα στα δάχτυλα. Στη συνέχεια απλώστε αρκετή βαζελίνη στο πέλμα και τα δάχτυλα κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ. Αφήστε τη βαζελίνη στα πόδια σας και φορέστε ανοιχτόχρωμες κάλτσες από 100% βαμβάκι, ολόκληρο το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το πρωί αφαιρέστε τα υπολείμματα της βαζελίνης πλένοντας τα πόδια σας – που θα έχουν αποκτήσει βελούδινη όψη και υφή – με ένα ήπιο καθαριστικό που δεν θα περιέχει σαπούνι.