Περισσότερο από το ένα τρίτο των παιδιών τρώνε πρόχειρο φαγητό

Περισσότερο από το ένα τρίτο των παιδιών κάτω των 10 ετών τρώνε πρόχειρο φαγητό κάθε μέρα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, παρά το γεγονός ότι οι γονείς λένε ότι παρακολουθούν την πρόσληψη θερμίδων και ανησυχούν όταν τα παιδιά τους καταναλώνουν πατατάκια και σοκολάτες «εκτός ελέγχου».

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.VoucherCodesPro.co.uk, ανέλυσε τις αγοραστικές συνήθειες 1.426 γονιών, που είχαν τουλάχιστον ένα παιδί κάτω των 10 ετών.

Το ένα πέμπτο των γονέων παραδέχτηκε ότι έλεγαν ψέματα στους άλλους για το πόσο πίτσα, σοκολάτα και τσιπς τρώνε τα παιδιά τους για να αποφύγουν την κριτική από τους άλλους γονείς, ενώ το 25% απάντησαν ότι είπαν ψέματα επειδή ένιωθαν “ένοχοι” για την ποσότητα του πρόχειρου φαγητού που τρώνε τα παιδιά τους. Παρόλο που οι γονείς που συμμετείχαν στην έρευνα έδιναν σε καθημερινή βάση στα παιδιά τους να φάνε πρόχειρο φαγητό, μόνο το 48% των γονέων ομολόγησε ότι τα παιδιά τους ήταν υπέρβαρα και το 35% είπαν ότι η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού του παιδιού τους ήταν “εκτός ελέγχου”.

Στις υψηλότερες προτιμήσεις του πρόχειρου φαγητού ήταν η πίτσα, ακολουθούσε η σοκολάτα, την οποία το 26% των γονιών απάντησαν ότι το παιδί τους την έτρωγε τακτικά και το 17% των γονιών απάντησε ότι τα παιδιά του τρέφονταν συχνά από αλυσίδες καταστημάτων fast food.

«Οι γονείς μπορεί να λένε ψέματα για το πόσο πρόχειρο φαγητό ταΐζουν τα παιδιά τους, επειδή αναζητούν το πιο « φτηνό », αλλά αυτό δεν απέχει πολύ από την αλήθεια”, ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Τζωρτζ Τσαρλς.

Η αύξηση των επιπέδων παχυσαρκίας αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία από ότι το κάπνισμα και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας ζητά αυστηρότερους ελέγχους σχετικά με το πώς τα τρόφιμα διαφημίζονται - καθώς και την τοποθέτηση εικόνων στη συσκευασία για να φανεί η ζημιά που προκαλείται από την παχυσαρκία.