Δύο στους τρεις νέους ανθρώπους παρουσιάζουν ένα “κουδούνισμα” στα αυτιά όταν επιστρέφουν από μία νυχτερινή έξοδο σε ένα κλαμπ, μια συναυλία ή ένα μπαρ με δυνατή μουσική, σύμφωνα με μία βρετανική δημοσκόπηση.
Η δημοσκόπηση, που έγινε σε 1.000 ενήλικες, έδειξε επίσης ότι το ένα τρίτο αγνοεί το "ασφαλές επίπεδο" στις συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμβοών.
Οι μισοί από τους ερωτηθέντες είπαν ότι ακούν μουσική από μία έως έξι ώρες την ημέρα, είτε στο MP3 είτε στο κινητό, στο δρόμο προς και από την δουλειά ενώ ένας στους πέντε ανέφερε ότι δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει την ακοή του.
Ο οργανισμός Action on Hearing Loss, για λογαριασμό του οποίου πραγματοποιήθηκε η δημοσκόπηση, προειδοποίησε πως ήδη ένας στους δέκα ενήλικες νιώθει καθημερινά βουητό στα αυτιά του, που κυμαίνεται από «ελαφρύ ήχο» έως «δυνατό και συνεχές βουητό» το οποίο επηρεάζει τα πάντα - από την ικανότητά τους να συγκεντρωθούν στην δουλειά έως τον βραδινό ύπνο τους.
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι ένας στους 10 ανθρώπους δεν ξέρουν τι είναι εμβοές , με το 3 % να πιστεύει ότι πρόκειται « μεγάλα αυτιά » και το 4 % για μια "επαναλαμβανόμενη ζημιά”.
«Η δυνατή μουσική για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει εμβοές και είναι μια ένδειξη της αρχομένης καταστροφής της ακοής. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει εμβοές , αλλά σε εκείνους που έχει γίνει μόνιμη βλάβη, βιώνουν το φόβο , το άγχος και τα συναισθήματα της ανικανότητας που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους”, δήλωσε ο επικεφαλής της δράσης Πωλ Μπρέκελ.
Όπως ανέφερε, επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία θεραπεία για τις εμβοές και ως φιλανθρωπική οργάνωση κάνουν ό, τι μπορούν για τη χρηματοδότηση της έρευνας σχετικά με θεραπείες , και την υποστήριξη των ανθρώπων που υποφέρουν.