Οι… κούφιες θερμίδες που πολύ συχνά αγνοούμε

Μετράτε τις θερμίδες... μια- μια, γιατί θέλετε να προσέξετε το βάρος σας; Σε αυτή την προσπάθεια σας ίσως έχετε έναν εχθρό υπεράνω πάσης υποψίας: το αλκοόλ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του World Cancer Research Fund, το αλκοόλ μπορεί να αποτελέσει ακόμη και το 10% των θερμίδων που καταναλώνουμε. Ένα μεγάλο ποτήρι κρασί έχει 178 θερμίδες, όσο και δυο μπισκότα σοκολάτας digestive.

Κούφιες θερμίδες

Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τις θερμίδες του αλκοόλ “κούφιες” και αυτό γιατί εν αντιθέσει ακόμη και με σχετικά ανθυγιεινά τρόφιμα, δεν έχουν απολύτως καμία διατροφική αξία.

“Πρόσφατες έρευνες μας έδειξαν ότι οι άνθρωποι αγνοούν πλήρως τις θερμίδες που παίρνουν από το αλκοόλ και δεν τις συνυπολογίζουν στην ημερήσια θερμιδική κατανάλωσης τους” αναφέρει η επικεφαλής του WCRF, Kate Mendoza.

Με 7kcal/γραμμάριο, το αλκοόλ παχαίνει λίγο λιγότερο από το λίπος που περιέχει 9kcal/γραμμάριο. Ακόμη και οι υδατάνθρακες περιέχουν 4kcal/ γραμ.

Η μείωση του αλκοόλ μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα στη απώλεια βάρους, σύμφωνα με την κ. Mendoza ενώ μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.