Χριστουγεννιάτικος οδηγός κατανάλωσης αλκοόλ

Πιείτε ουίσκι σαν τον Ουίνστον Τσόρτσιλ

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε.

Εκτός, φυσικά αν υπάρχει.

Η αναγκαστική εορταστική διασκέδαση συνεπάγεται αστεία πουλόβερ, φωτάκια που αναβοσβήνουν, μύτες ταράνδων.

Κι έπειτα είναι και το αλκοόλ.

Πολύ, πολύ αλκοόλ.

Σε άρθρο τους στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» με την παραπάνω εισαγωγή οι κωμικοί και συγγραφείς, γνωστοί ως «The Thinking Drinkers» Μπεν ΜακΦάρλαντ και Τομ Σάντμαν τονίζουν ότι τον μήνα Δεκέμβριο παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ στην Αγγλία και παραθέτουν οδηγίες για την αποφυγή υπερβολών.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, οι Βρετανοί δαπανούν περισσότερα από 2 δισ. λίρες σε 165 εκατομμύρια εξόδους σε παμπ κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Μετά το 2016 χρονιά που έφερε τον Τραμπ και το Brexit και τον αποχαιρετισμό των Μπάουι και Πρινς το ποτό κρίνεται αναγκαίο. Το μυστικό, όπως θα σας πει ο Τραμπ ο οποίος απέχει από το αλκοόλ, είναι να μην πιείτε πολύ. Οι δύο κωμικοί, οι οποίοι γράφουν άρθρα για το αλκοόλ προτείνουν με πολλή δόση χιούμορ να ακολουθήσετε τον παρακάτω οδηγό κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών, ώστε να επιζήσετε την περίοδο των γιορτών.

Πιείτε μπύρα

Οι πρώτες γραφές αναφέρουν ότι ο Ιησούς μετέτρεψε το νερό σε shekhar εβραϊκή λέξη, που σημαίνει δυνατό ποτό και παράγωγο της αρχαίας σημιτικής λέξης sikaru που σημαίνει μπύρα κριθαριού. Ο λόγος για τον οποίο η μπύρα εξορίστηκε από τις μεταγενέστερες εκδόσεις της Βίβλου είναι επειδή οι Άγγλοι μεταφραστές του 17ου αιώνα σε μία εκπληκτική επίδειξη αλαζονείας πίστεψαν ότι η μπύρα είναι κατώτερη από τον Ιησού Χριστού.

Καθίστε

Τη δεκαετία του 1990, οι εταιρείες παμπ επινόησαν έναν μάλλον ύπουλο τρόπο για να πίνουν περισσότερο οι θαμώνες - αφαίρεσαν πολλά από τα έπιπλα. Το «vertical drinking» (πίνω όρθιος) συνεπάγεται ότι είστε συνέχεια με το ποτήρι στο χέρι, οπότε πίνετε πιο γρήγορα και οι ιδιοκτήτες των παμπ κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Μην τον ακολουθήσετε, μείνετε μακριά.

Πιείτε σαν τον Ουίνστον Τσόρτσιλ

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη, ήταν πολύ επιτήδειος πότης και σίγουρα όχι μεθυσμένος - το μυστικό του είναι ότι πρόσθετε νερό στο αλκοόλ, ειδικά στο ουίσκι. Ο Τσόρτσιλ δεν έπινε το ουίσκι καθαρό: «Δεν υπάρχει πιθανότητα να ζήσεις πολύ» έλεγε χαριτολογώντας, «αν το πίνεις με αυτό τον τρόπο». Ξεκινούσε την ημέρα του με το «papa cocktail» ένα ποτήρι ουίσκι στο οποίο πρόσθετε νερό όλη τη μέρα. Κάντε το ίδιο, ζητήστε ένα mizuwari γιαπωνέζικο ποτό αποτελούμενο από ουίσκι και νερό σε αναλογία 1:4 σερβιρισμένο με πάγο. Είναι αυτό που πίνουν οι cool μπαμπάδες αυτές τις μέρες και είναι πιο ωραίο από μία χιονόμπαλα.

Να είστε ευγενικοί στο προσωπικό του μπαρ

Χαμογελάστε. Δώστε φιλοδώρημα σε όσους εργάζονται στο μπαρ. Σταθείτε δίπλα στο ταμείο όπου είναι πιο πιθανό να έχετε επαφή τα μάτια. Μην παραγγείλετε κάτι ντεμοντέ ή ένα μοχίτο, όταν έχετε πίσω σας ουρά πελατών. Ό,τι και να κάνετε, μην φωνάζετε, μην κάνετε χειρονομία με τα δάχτυλά σας και μην ανεμίζετε τα χαρτονομίσματα, όλοι γύρω σας πληρώνουν τα ποτά τους με χρήματα. Εναλλακτικά, πηγαίνετε στην παμπ ντυμένος Άγιος Βασίλης. Κανείς δεν πλήρωσε ποτέ το ποτό ντυμένος Άγιος Βασίλης.

Αντιμετωπίστε το hangover

Αν ξυπνάτε με το κεφάλι σας να σφυροκοπάει, το συκώτι να διαμαρτύρεται και με ό,τι ο Κίνγκσλεϊ Έιμις περιγράφει ως το «ανείπωτη ένωση κατάθλιψης και θλίψης (αυτά τα δύο δεν είναι το ίδιο), άγχους, αυτο- μίσους, αίσθηση αποτυχίας και φόβου για το μέλλον» τότε έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε είτε να πιείτε άφθονο νερό ή αν αυτό δεν λειτουργήσει και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα λειτουργήσει, τότε φτιάξτε ένα reviver No 2 - ένα κοκτέιλ που δημιουργήθηκε το 1930 από τον θρυλικό μπάρμαν του Savoy, Χάρι Κράντοκ που «ανασταίνει και νεκρούς».