Ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας με τίτλο "Ελληνικό Φάρμακο: Υγεία και Ανάπτυξη" στις 7 Μαΐου 2014, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του Φαρμακευτικού, Επιχειρηματικού και Ακαδημαϊκού Κοινού. Οι ομιλητές του Συνεδρίου, Στελέχη Φορέων του Κλάδου, Επιχειρηματίες, Οικονομολόγοι, Εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής κοινότητας κ.ά., συμμετείχαν στις τρεις θεματικές ενότητες, με θέματα: "Φαρμακευτική Πολιτική", "Ανάπτυξη και Απασχόληση" και "Έρευνα και Εκπαίδευση" και συμφώνησαν ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, μπορεί να καταστεί ηγετικός κλάδος στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. 

Το 1ο Συνέδριο Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ανέδειξε το δυναμισμό του κλάδου και τις προστιθέμενες αξίες που προσφέρει στην εθνική οικονομία. 

Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Στις εργασίες του συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης και πάνω από 500 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων Πρόεδροι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Στελέχη εταιρειών-μελών της ΠΕΦ, εκπρόσωποι Υπουργείων & Φορέων Δημοσίου σχετικών με την Υγεία, Διοικητές Δημόσιων Νοσοκομείων, Ανώτατα Στελέχη Οργανισμών Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα, Στελέχη του ΕΟΦ και Υγειονομικών Περιφερειών, Ανώτατα Στελέχη Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων & Μεγάλων Διεθνών Φαρμακοβιομηχανιών, Στελέχη Εταιρειών Ιατρικού Εξοπλισμού, Διοικούντες Ιατρικών & Φαρμακευτικών Φορέων, Καθηγητές Ιατρικής και Φαρμακευτικής, Διακεκριμένοι Ιατροί και Ερευνητές, Φαρμακοποιοί, Εκπρόσωποι Συλλόγων Ασθενών και Δημοσιογράφοι.