Στρατηγική συνεργασία Merck-Cana για την βισοπρολόλης

Τη συνεργασία της με τη φαρμακευτική εταιρεία Cana για την προώθηση της βισοπρολόλης στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε σήμερα η Merck Α.Ε.

Η βισοπρολόλη διατίθεται εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα και η Merck κατέχει την άδεια κυκλοφορίας του σκευάσματος από το 2010. Το προϊόν κυκλοφορεί σε δισκία των 5mg και 10mg και ενδείκνυται για την αρτηριακή υπέρταση και τη στεφανιαία νόσο.

Η βισοπρολόλη είναι ένας ιδιαίτερα εκλεκτικός β-αποκλειστής, με ιδιαίτερα ευνοϊκό φαρμακοκινητικό προφίλ, ο οποίος παράλληλα είναι ο ευρύτερα χρησιμοποιούμενος β-αποκλειστής στην Ευρώπη. Χορηγείται μία φορά την ημέρα, ανεξάρτητα από τη λήψη τροφής, έχει 24ωρη διάρκεια δράσης και λόγω της εξισορροπημένης κάθαρσής του, δεν χρειάζεται τροποποίηση της δόσης σε ήπιας ως μέτριας βαρύτητας νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια.

Η νέα αυτή συνεργασία στοχεύει στην ενημέρωση για το συγκεκριμένο σκεύασμα σε μεγαλύτερο αριθμό ιατρών και άλλων ειδικοτήτων πέραν των καρδιολόγων και πιο συγκεκριμένα σε παθολόγους, γενικούς ιατρούς και ενδοκρινολόγους. Η εταιρεία Cana είναι από τις πλέον καταξιωμένες ελληνικές εταιρείες με μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία στο χώρο της Καρδιολογίας και συγκεκριμένα στην κατηγορία των β-αποκλειστών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cana, Κώστας Κανάρογλου δήλωσε «Η διεύρυνση της συνεργασίας μας με τη Merck είναι αποτέλεσμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η Cana, εδώ και 85 χρόνια, προσφέρει αξιόπιστες λύσεις σε νοσοκομεία, φαρμακεία, γιατρούς και ασθενείς, πληρώντας τα υψηλότερα πρότυπα επιχειρηματικής ηθικής και συνεργασίας».

O Ιωάννης Βλόντζος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Merck A.E., συμπλήρωσε: «Για τη Merck αποτελεί μία στρατηγική συνεργασία, η οποία έμπρακτα συμβάλλει στην ενίσχυση της δημιουργίας νέων και δυναμικών σχέσεων μεταξύ ελληνικών και πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών. Η Merck στην Ελλάδα παραμένει εστιασμένη στο στόχο της να προωθεί τα προϊόντα βιοτεχνολογίας που διαθέτει».

Επισημαίνεται ότι η βισοπρολόλη εξακολουθεί να ανήκει στα προϊόντα της Merck και ότι η εταιρεία παραμένει κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας και υπεύθυνη για τη διάθεση του προϊόντος στην αγορά. 

Σχετικά με την Cana Pharmaceutical Laboratories

Τα Φαρμακευτικά Εργαστήρια Cana είναι μια ελληνική εταιρεία που από την ίδρυση της το 1928, με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρασκευάζει και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υγείας στην ελληνική αγορά, αποτελώντας τον έμπιστο συνεργάτη μεγάλων πολυεθνικών, φαρμακευτικών εταιριών.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς του φαρμάκου, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, των προϊόντων φροντίδας υγείας, της ειδικής και κλινικής διατροφής και της βρεφικής φροντίδας. Η εργοστασιακή μονάδα και τα φαρμακευτικά εργαστήρια της Cana διαθέτουν γραμμές παραγωγής που λειτουργούν με αυστηρές προδιαγραφές και παράγουν προϊόντα ιδιαίτερων απαιτήσεων.

Σχετικά με τη Merck Serono

Η Merck Serono είναι ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck. Με έδρα το Ντάρμστατ της Γερμανίας, η Merck Serono διαθέτει κορυφαία σκευάσματα σε 150 χώρες για να βοηθήσει ασθενείς με καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, υπογονιμότητα, ενδοκρινολογικές και μεταβολικές διαταραχές, καθώς και καρδιοαγγειακές παθήσεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, η EMD Serono λειτουργεί ως χωριστά διοικούμενη θυγατρική της Merck Serono.

Η Merck Serono ανακαλύπτει, αναπτύσσει, παρασκευάζει και εμπορεύεται συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα χημικής και βιολογικής προέλευσης για ειδικές ενδείξεις. Αποτελεί για εμάς διαρκή δέσμευση η εξασφάλιση καινοτόμων θεραπειών στους βασικούς τομείς στους οποίους εστιάζουμε: νευρολογία, ογκολογία, ανοσο-ογκολογία και ανοσολογία. 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.merckserono.com

Σχετικά με τη Merck

Η Merck είναι μια κορυφαία εταιρεία φαρμακευτικών και χημικών σκευασμάτων και λύσεων για τις επιστήμες της ζωής με συνολικά έσοδα € 11,2 δισ. το 2012 και μια ιστορία που ξεκίνησε το 1668 και ένα μέλλον που διαμορφώνεται από περίπου 38.000 εργαζόμενους σε 66 χώρες. Η επιτυχία της χαρακτηρίζεται από καινοτομίες που προέρχονται από εργαζόμενους με επιχειρηματικό πνεύμα. Οι δραστηριότητες της Merck βρίσκονται υπό την αιγίδα της Merck KGaA, στην οποία η οικογένεια Merck διατηρεί μερίδιο περίπου 70%, ενώ ανεξάρτητοι μέτοχοι κατέχουν το υπόλοιπο περίπου 30%. Το 1917 η θυγατρική Merck & Co. στις Ηνωμένες Πολιτείες αποσπάστηκε και από τότε αποτελεί ανεξάρτητη εταιρεία.