Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έκανε σήμερα ένα βήμα προς την εξάλειψη των δυνητικά τρανς-λιπαρών οξέων από τα τρόφιμα, ανακοινώνοντας αρχικά ότι δεν είναι πλέον "γενικά αναγνωρισμένα ως ασφαλή".
Τα trans λίπη βρίσκονται σε διάφορα κατεψυγμένα, κονσερβοποιημένα και επεξεργασμένα τρόφιμα. Η κύρια διατροφική πηγή των τρανς λιπαρών- τα οποία έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων- είναι τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια.
Σύμφωνα με τον FDA , αν ο προκαταρκτικός προσδιορισμός ως "μη ασφαλή" ολοκληρωθεί, τα τρόφιμα με μερικώς υδρογονωμένα έλαια θα πρέπει να ελέγχονται και να παίρνουν την έγκριση του Οργανισμού, πριν κυκλοφορήσουν στο εμπόριο.
Τα τρόφιμα τα οποία θα περιλαμβάνουν μη εγκεκριμένα πρόσθετα, δεν θα επιτρέπεται να πωλούνται νόμιμα.