Το “σκορ” στις δουλειές του σπιτιού σκοτώνει το γάμο

Μπορεί να τα ζευγάρια να αγωνίζονται για το ισομερές μοίρασμα των οικιακών ασχολιών όπως το πλύσιμο των πιάτων, το σφουγγάρισμα και την αλλαγή της πάνας του μωρού, ωστόσο μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που κρατάνε σκορ με τις δουλειές του σπιτιού οδηγούνται σε συγκρούσεις. 
 
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι και το Πανεπιστήμιο  Utah State ρώτησαν 160 ζευγάρια σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν δουλειές του σπιτιού και την ανατροφή των παιδιών και πώς επιμερίζονται τα καθήκοντα ανάμεσα στο ζευγάρι. “Βρήκαμε ότι δεν έχει σημασία ποιος έκανε τι, αλλά το πώς οι άνθρωποι ήταν ικανοποιημένοι με τον καταμερισμό της εργασίας”, δήλωσε ο καθηγητής Έριν Χολμς, προσθέτοντας “Βρήκαμε ότι όταν οι γυναίκες κάνουν την εργασία μαζί με τους συζύγους τους, είναι περισσότερο ικανοποιημένες με τον καταμερισμό της εργασίας." 
 
Ο σκοπός της έρευνας ήταν να δουν οι ερευνητές τι επηρεάζει την σχέση στον γάμο και από τα ευρήματα της έρευνας φάνηκε ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η ποιότητα της σχέσης των πατέρων με τα παιδιά τους. "Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι όταν  ο μπαμπάς έχει μια καλή σχέση με τα παιδιά, τότε θα έχει καλύτερη σχέση και το ζευγάρι μεταξύ του” είπε ο Χολμς.
 
Η έρευνα μέτρησε την συμμετοχή του πάτερα σε διάφορες ασχολίες όπως το παιχνίδι με τα παιδιά, την προσφορά στιγμών διδασκαλίας αλλά και την συμμετοχή σε δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά του. "Κάτι τόσο απλό όπως την ανάγνωση ενός βιβλίου με τα παιδιά σας κάθε βράδυ ή η συζήτηση μαζί τους για το πώς πέρασε η ημέρα τους, βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην καλύτερη σχέση μαζί τους”, δήλωσε ο Άνταμ Γκάλοβαν, μέλος της ερευνητικής ομάδας.