Πέρα από τη συμβολή του στη διατήρηση ενός καλού σωματικού βάρους, το γιαούρτι έχει κι άλλα οφέλη
Ένα γιαούρτι την ημέρα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης.
Σύμφωνα με τη μελέτη Ιρλανδών επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα οστεοπόρωσης "Osteoporosis International", η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού σχετιζόταν με 39% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης και 31% μικρότερο κίνδυνο οστεοπενίας στις γυναίκες, καθώς επίσης με 52% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης στους άνδρες, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου γιαούρτι. Η μελέτη αφορά άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.
Οι άνθρωποι που έτρωγαν το περισσότερο γιαούρτι καθημερινά, είχαν 3% έως 4% μεγαλύτερη οστική πυκνότητα, σε σχέση με εκείνους που έτρωγαν το λιγότερο, όπως έδειξαν οι σχετικές μετρήσεις. Ακόμη είχαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ φυσικής κατάστασης.
«Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή θρεπτικών ιχνοστοιχείων, βιταμινών D και Β, ασβεστίου, πρωτεΐνης και προβιοτικών, κάτι που το καθιστά πολύ ωφέλιμο» δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης και τόνισε ότι οι ηλικιωμένοι έχουν κάθε λόγο να τρώνε γιαούρτι, αν θέλουν πιο υγιή κόκαλα.