Μοιάζουν με φύλλα αλουμινόχαρτου, ασημί στη μία πλευρά και χρυσό από την άλλη
Σίγουρα θα τις έχετε δει να της χρησιμοποιούν ομάδες διάσωσης και πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις κρίσεων και έκτακτων αναγκών- για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και σε θύματα έπειτα από ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Είναι οι ισοθερμικές κουβέρτες πρώτων βοηθειών και χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο.
Μοιάζουν με φύλλα αλουμινόχαρτου, ασημί στη μία πλευρά και χρυσό από την άλλη και είναι ζωτικής σημασίας για ανθρώπους που μόλις έχουν διασωθεί. Η ασημένια πλευρά, αντανακλά τη ζέστη και τις ακτίνες του ήλιου και η χρυσή προστατεύει από το κρύο.
Είναι εξαιρετικά ελαφριές, και αποτελούνται από αλουμίνιο επεξεργασμένο με ατμό και επιστρωμένο φύλλο MPET κατασκευασμένες για να προστατεύουν αποτελεσματικά ένα πρόσωπο από το κρύο και τους έντονους ανέμους ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία του σώματος. Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του CNN, η ανθρωπότητα χρωστά αυτές τις σωτήριες κουβέρτες στη NASA.
Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA) κατάφερε το 1964, έπειτα από έρευνες, να κατασκευάσει ένα υλικό που θα αντανακλούσε ακτινοβολία και για τη προστασία του προσωπικού στις διαστημικές αποστολές αλλά και του ίδιου του εξοπλισμού. Το υλικό έπρεπε να είναι ελαφρύ αλλά και απλό. Η λύση βρέθηκε και ακούει στο MPET (Metallized Polyethylene Terephthalate, στα Ελληνικά Επιμεταλλωμένο Τερεφθαλικό Πολυαιθυλένιο)το οποίο είχε δυνατότητα αντανάκλασης μέχρι και 97% της θερμικής ακτινοβολίας, πρακτικά της θερμότητας.