Η μεσογειακή διατροφή φάρμακο κατά της στυτικής δυσλειτουργίας

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας, αναφέρει μια νέα μελέτη του καρδιολόγου Αθανάσιου Αγγελή.

Τα ψάρια, οι σαλάτες και το ελαιόλαδο, και ένα ποτήρι κρασί, θα μπορούσαν να αλλάξουν για πάντα τις ζωές των ανθρώπων που πάσχουν από ανικανότητα.
Ο Δρ. Αγγελής είπε ότι η έρευνα του έδειξε ότι η κατανάλωση αυτών των υγιεινών τροφίμων βοηθά στον καθαρισμό των αιμοφόρων αγγείων, ιδιαίτερα στα αγγεία του πέους που είναι απαραίτητα για έναν άνδρα για την σεξουαλική λειτουργία.

Ο Δρ. Αγγελής, ειδικός σε στυτική δυσλειτουργία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, δήλωσε: «Η μεσογειακή διατροφή είναι γνωστό ότι είναι μια υγιεινή διατροφή, που συνδέεται με τη μακροζωία, την ευημερία, τα χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιλέγουν αυτό το είδος της διατροφής για την πρόληψη ή την αποκατάσταση της καρδιααγγειακής τους υγείας».

Εξήγησε ότι όταν ένας άνθρωπος έχει προβλήματα επίτευξης στύσης, «μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ακόμα χειρότερα προβλήματα υγείας ακολουθούν», επειδή τα αιμοφόρα αγγεία στο πέος είναι «πολύ, πολύ ευαίσθητα» σε ό, τι συμβαίνει στο υπόλοιπο σώμα .

«Η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής και τρόπου ζωής μπορεί να συμβάλει στην αναστροφή της μέτριας στυτικής δυσλειτουργίας", προσέθεσε ο Δρ Αγγελής.

Η κατεύθυνση προς την μεσογειακή διατροφή και η σωματική άσκηση, θα μπορούσαν να είναι εξίσου αποτελεσματικά σε ορισμένους άνδρες όσο τα χάπια κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.
«Αυτό κάνουν τα εν λόγω χάπια είναι ότι δουν ως υποκατάστατα ουσιών που δεν μπορούν να παραχθούν στον οργανισμό λόγω της κακής υγεία των αγγείων. Αλλά αν μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη καλή λειτουργία των αγγείων μας με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, μπορούμε να αντιστρέψουμε τουλάχιστον τα πρώτα στάδια της νόσου, χωρίς φάρμακα», εξήγησε ο Δρ. Αγγελής.