Τα εσώρουχα επηρεάζουν την υγεία και την γονιμότητα των ανδρών

Τα εσώρουχα μπορεί να επηρεάζουν την υγεία μας πάρα πολύ, ειδικά στους άνδρες όπως αναφέρει μια νέα μελέτη. Από αλλεργίες, μέχρι πόνο και υπογονιμότητα μπορεί να επιφέρει η επιλογή ενός λάθους εσωρούχου.

Οπουδήποτε υπάρχουν πτυχώσεις στο δέρμα είναι επιρρεπείς δερματίτιδες που προκαλούν φαγούρα και ερεθισμό. Στους άνδρες, αυτό είναι πιο συχνό στη βουβωνική χώρα και επιδεινώνεται από το υλικό των εσωρούχων που φορούν, αναφέρει ο Άνμταμ Φρίντμαν , ένας δερματολόγος από το Νοσοκομείο Whittington του Λονδίνου .

«Για να αποφεύγουν κάθε δερματική λοίμωξη στην περιοχή οι άνδρες πρέπει πάντα να φορούν βαμβακερά εσώρουχα που απορροφούν τον ιδρώτα από το δέρμα», προσέθεσε. Λιγότερο απορροφητικά υλικά, όπως μετάξι, το νάιλον και η λίκρα, μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Επίσης ο πόνος στους όρχεις είναι ένα σύμπτωμα το οποίο επηρεάζει σημαντικά μια μερίδα ανδρών ηλικία 20-40 ετών και αποτελεί μυστήριο στην ουρολογία, καθώς όπως μυστηριωδώς εμφανίζεται έτσι και εξαφανίζεται ο πόνος. «Κάποιοι άντρες βιώνουν αυτό τον πόνο στους όρχεις τακτικά, ενώ για άλλους συμβαίνει μετά την εκσπερμάτωση, ή μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την οδήγηση», εξηγεί ο Ζάκι Αλμαλάχ , ουρολόγος στο Νοσοκομείο The Priory Hospital, του Μπέρμιγχαμ. Για αυτό καλό είναι να αποφεύγονται τα πολύ στενά εσώρουχα γιατί πιέζουν τους όρχεις και προκαλούν πόνο στην περιοχή.

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης τον κίνδυνο αλλεργιών που μπορεί να κρύβει ένα ακατάλληλο εσώρουχο. Το λάστιχο των εσωρούχων κρατά τον ιδρώτα, με αποτέλεσμα τα μικροσκοπικά κομμάτια από καουτσούκ να προκαλούν μια αλλεργική αντίδραση. Το χρώμα των εσωρούχων θα μπορούσε επίσης να επιφέρει προβλήματα, καθώς η ένωση PPD, που χρησιμοποιείται ως μαύρη βαφή, σε κακής ποιότητας, φτηνά εσώρουχα , μπορεί να προκαλέσει αλλεργία.

Το σπέρμα παράγεται στους όρχεις που χρειάζονται ελαφρώς χαμηλότερη θερμοκρασία από ό, τι το υπόλοιπο σώμα για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. «Θεωρητικά θα ήταν καλύτερο για τους άνδρες με προβλήματα γονιμότητας να αποφεύγουν τα στενά εσώρουχα και να επιλέγουν τα πιο χαλαρά, όπως κάνουν οι πυγμάχοι, για να κρατούν τους όρχεις δροσερούς", επεσήμανε ο Δρ. Αλμαλάχ.