Εμπλουτίζοντας το παγωτό με μερικά συστατικά του ροδιού, μπορεί να μετατραπεί σε ένα υγιεινό επιδόρπιο, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική μελέτη.
Η φλούδα από το ρόδι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ενώ οι σπόροι του περιέχουν ένα λιπαρό οξύ που σε προηγούμενη έρευνα είχε συνδεθεί με την καύση του λίπους και είχε φανεί ότι είχε αντικαρκινικές ιδιότητες.
Σε μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο Erciyes στην Τουρκία, οι επιστήμονες προσέθεσαν φλούδα ροδιού και το λάδι από τους σπόρους του, στο κανονικό παγωτό σε πολύ χαμηλά επίπεδα - λιγότερο από το 1% του συνολικού βάρους του. Ωστόσο, όπως φάνηκε από τα ευρήματα της μελέτης αυτό ήταν αρκετό για να βελτιώσει σημαντικά την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες του παγωτού χωρίς να επηρεάζει τη γεύση ή την υφή του , όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ερευνητές.
Προγενέστερη μελέτη έχει δείξει επίσης ότι οι σπόροι του ροδιού μπορούν να βελτιώσουν την αντίδραση του οργανισμού στην ινσουλίνη, μειώνοντας έσι την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.