Χάπι βοηθά στην αντιμετώπιση του αλκοολισμού

Ένα χάπι την ημέρα τον... αλκοολισμό θα κάνει πέρα, αναφέρουν οι ειδικοί της υγείας. Ένα δισκίο με την δραστική ουσία ναλμεφαίνη θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά τα άτομα που είναι εθισμένα στο αλκοόλ αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας (NICE), σε ένα νέο σχέδιο καθοδήγησης.

Περίπου 600.000 άνθρωποι σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το φάρμακο στον αγώνα τους κατά της εξάρτησης από το αλκοόλ, υπολογίζουν οι κατασκευαστές του φαρμάκου Lundbeck.

Το φάρμακο βοηθά στην μείωση της επιθυμίας για αλκοόλ δρώντας στον μηχανισμό ανταμοιβής του εγκεφάλου. Το νέο σχέδιο καθοδήγηση του Ινστιτούτου αναφέρει ότι η ναλμεφαίνη θα πρέπει να είναι διαθέσιμη ως προαιρετική επιλογή για εκείνους που είναι βαριά πότες, αλλά όχι για εκείνους που χρήζουν άμεσης αποτοξίνωσης. Οι εμπειρογνώμονες είπαν ότι το φάρμακο θα μπορούσε να συνταγογραφείται σε εκείνους τους αλκοολικούς που έχουν ήδη κάνει τα πρώτα βήματα στην πορεία τους προς την ανάκαμψη και την απεξάρτηση από το αλκοόλ.

"Ο εθισμός στο αλκοόλ είναι ένα σοβαρό θέμα για τόσα πολλά χρόνια", είπε ο καθηγητής Κάρολ Λόνγκσον και προσέθεσε ότι "εκείνοι που θα λαμβάνουν την ναλμεφαίνη θα έχουν ήδη κάνει τα πρώτα μεγάλα βήματα στον αγώνα τους κατά τον εθισμό τους, με την επίσκεψη στο γιατρό τους και την συμμετοχή τους σε προγράμματα θεραπείας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκδώσουμε νέες κατευθυντήριες συστάσεις που μπορούν να υποστηρίξουν τους ανθρώπους στον αγώνα τους".