Πώς δοκιμάζονται τα προφυλακτικά

Σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, τα προφυλακτικά είναι από τα προϊόντα εκείνα που υπόκεινται στους πιο σκληρούς και αυστηρούς ελέγχους.

Επίσης οι μηχανές ελέγχου προσομοιάζουν ιδιαίτερα στο ανθρώπινο σώμα και κυρίως τα ανδρικά γεννητικά όργανα.

Οι εταιρείες τεστάρουν όχι μόνον τα προφυλακτικά που θα διατεθούν στην αγορά αλλά και όσα τους επιστρέφονται από πελάτες επειδή έσπασαν, ή φαίνονταν αλλοιωμένα.

Όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής προφυλακτικών, ο κυριότερος λόγος για τον οποίο μπορεί να σπάσει ένα προφυλακτικό είναι η κακή χρήση και τοποθέτηση. Αν το προφυλακτικό τοποθετηθεί λάθος από την αρχή πάνω στο ανδρικό πέος, τότε η προοδευτική πίεση κατά την εισχώρηση του στο γυναικείο κόλπο αυξάνει την πίεση στα τοιχώματα του προφυλακτικού και αυτό διαρρηγνύεται. Και αυτό δεν οφείλεται σε ελαττωματική επισκευή του προφυλακτικού, όπως επισημαίνεται. Το 90% των περιπτώσεων ενός προφυλακτικού που σπάει οφείλεται σε κακή τοποθέτηση, όπως δείχνουν οι έρευνες.

Αν ο καταναλωτής δεν επιστρέψει στην εταιρεία το προφυλακτικό που έσπασε, τότε η εταιρεία του στέλνει προς συμπλήρωση ένα εκτενές ερωτηματολόγιο.