Οι νεανικοί ξενώνες του 21ου αιώνα

Τεχνολογίες, ατμόσφαιρα, χρώμα, στυλ, σύγχρονο design και υπηρεσίες, σε τιμές που αγαπά ο φοιτητής και δεν φαντάζεται ο πλούσιος.

Οι σημερινοί νεανικοί ξενώνες, γνωστοί ως hostels, σε κάνουν να θέλεις να μείνεις (και ίσως να μην γυρίσεις σπίτι). Διαλέξαμε και παρουσιάζουμε τρία hostels στη Σιγκαπούρη, τη Λισσαβώνα και τη Νέα Υόρκη, που σίγουρα ξεχωρίζουν.

Matchbox, Σιγκαπούρη

Το όνομα του δεν είναι τυχαίο, αφού αυτός ο νεανικός ξενώνας μοιάζει όντως με σπιρτόκουτο. Το «Matchbox», βρίσκεται στην καρδιά της Σιγκαπούρης και επιθυμεί να ικανοποιήσει εκείνους που αναζητούν πολύ οικονομική διαμονή, αλλά με στυλ. Στην τιμή του δωματίου παρέχονται δωρεάν πρωινό, highspeed Wi-Fi, πλυντήριο, προσωπική θυρίδα, σεντόνια, πετσέτες, μασάζ ποδιών, σαμπουάν και αφρόλουτρα. Καθιστικό, σοφίτα και βιβλιοθήκη είναι στη διάθεση των πελατών, ως κοινόχρηστοι χώροι. Από τους πιο παιχνιδιάρικους σε διακόσμηση και σε χρώμα είναι το δωμάτιο Flamingo Dorm, μόνο για κυρίες, με 10 μονά κρεβάτια.

Info
Website: www.matchbox.sg
Τιμές: από € 20 τη βραδιά

The Independente Hostel & Suites, Λισσαβώνα, Πορτογαλία

Χτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και ήταν η επίσημη κατοικία του Ελβετού πρέσβη. Αυτό το υπέροχο παλάτι, στην καρδιά της πιο ατμοσφαιρικής συνοικίας της Λισσαβώνας, το Μπάϊρο Άλντο, διατηρεί ακόμη την αίγλη του παρελθόντος. Τώρα στεγάζει το «The Independente Hostel & Suites», ένα διαφορετικό από τα άλλα hostel, που όμως εκτός από τους 13 χώρους και τα 111 κρεβάτια του, διαθέτει και τέσσερις σουίτες με θέα στον Τάγο ποταμό. Εντυπωσιακά πατώματα, σκαλιστά πανύψηλα ταβάνια, υπέροχα βασιλικά σαλόνια και μοναδικές θέες, δίνουν στους ενοίκους του μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής. Στο εστιατόριο σερβίρονται πολλά τοπικά πιάτα, ενώ το μπαρ του αποτελεί κλασικό σημείο συνάντησης.

Info
Website: www.theindependente.pt
Τιμές: από € 16 τη βραδιά

Pod 39, Νέα Υόρκη

Στην καρδιά του Μανχάταν αυτός ο ξενώνας για νέους, αποτελεί μια από τις πιο στυλάτες προτάσεις διαμονής. Ο μοντερνισμός και το χρώμα κυριαρχούν σε κάθε pod, με κομψά έπιπλα, ειδικά σχεδιασμένα για άνεση. Ο κάθε φιλοξενούμενος έχει μεγάλη αυτονομία, αφού μπορεί να ρυθμίσει το φωτισμό του με τη χρήση dimmer, να ακούσει μουσική, αφού είναι διαθέσιμοι mp3 docking stations, να δει τηλεόραση στην επίπεδη LCD οθόνη. Βεβαίως υπάρχει ασύρματη δωρεάν σύνδεση με το ίντερνετ. Οι χώροι διαμονής ποικίλουν, από δίκλινα με κουκέτες, μέχρι άνετα μονόκλινα. Hot σημείο του ξενοδοχείου, η ταράτσα με θέα τη Νέα Υόρκη!



Info
Website: www.thepodhotel.com
Τιμή: από € 80 τη βραδιά