Ταξίδι στο χρόνο μέσα από μοναδικά ξενοδοχεία

Υπάρχουν μέρη που σας μεταφέρουν στο παρελθόν και μέρη που σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε ότι το μέλλον είναι εδώ. Λίγα από αυτά είναι όμως σε θέση να συνδυάσουν αρμονικά και τα δυο αυτά στοιχεία.

Τα τέσσερα αυτά ξενοδοχεία, μέλη του δικτύου Design Hotels σας προσκαλούν να κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από εμπνευσμένη αισθητική και μοναδικό σχεδιασμό.

Ένα φινλανδικό παραμύθι

Το ιστορικό κτίριο του 1882, στο κέντρο της πόλης του Ελσίνκι, που φιλοξενεί το ξενοδοχείο Klaus K έχει έντονα τα στοιχεία της φινλανδικής λαογραφίας. Το άλλοτε σχολικό κτίριο δίνει πάλι ζωή στον πολύτιμο εθνικό μύθο της Καλεβάλα.

Κουβαλώντας μια ιστορία γεμάτη από την πολυπλοκότητα της ζωής, ο μύθος της Καλεβάλα έχει εισχωρήσει με τον τρόπο του σε καθένα από τα 139 δωμάτια του ξενοδοχείου, τα οποία αντικατοπτρίζουν το πάθος, την επιθυμία και το φθόνο.

Για να ενσωματώσουν το ρομαντικό κτίριο στη σύγχρονη εποχή, οι αρχιτέκτονες Antti - Matti Siikala και Sarlotta Narjos της εταιρείας SARC με τη συνεργασία των διακοσμητών Stylt Trampoli AB , μετέτρεψαν τον χώρο σε μια σύγχρονη όαση.

Το ξενοδοχεία διαθέτει επίσης δύο ξεχωριστά δωμάτια σχεδιασμένα από τον διάσημο Harri Koskinen . Στο " Urban Nature Room” έχει διακοσμηθεί με χρώματα που παραπέμπουν στη φύση, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και το state-of - the-art "Room Movie" είναι εφοδιασμένο με τις καλύτερες επίπεδες οθόνες, ήχο surround και ψηφιακά μέσα.

Τιμή: Από 155 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Factory Hotel

Εάν οι διατηρητέοι τοίχοι του ξενοδοχείου Factory μπορούσαν να μιλήσουν, θα είχαν να πουν ιστορίες γεμάτες μπύρα! Χτισμένο το 1898 , το εμβληματικό κτήριο του Münster φιλοξενούσε την διάσημη ζυθοποιία Germania, στην οποία εργάστηκαν γενιές ντόπιων και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της πόλης .

Επιθυμώντας να αναβιώσουν την παλιά του δόξα, μετά το κλείσιμο της εταιρείας το 1984, οι αρχιτέκτονες Christian Olufemi και Andreas Deilman ανακαίνισαν το χώρο, διατηρώντας ανέπαφη την ιστορικότητα του.Το αποτέλεσμα είναι παραδοσιακά στοιχεία, όπως το ξύλο και τα τούβλα να μπερδεύονται με λεπτές πινελιές νεωτερικότητας.

Τα 128 δωμάτια και οι 16 πολυτελείς σουίτες αποπνέουν μια άνετη κομψότητα , ενώ το 3.500 τετραγωνικών μέτρων γυμναστήριο η πισίνα και η βεράντα στον τελευταίο όροφο καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς σε θέματα χαλάρωσης. Το ξενοδοχείο , όπως και η ίδια η πόλη, συνδυάζει ένα πλούσιο μωσαϊκό της παράδοσης με έναν νεανικό δυναμισμό.

Τιμή: Από 89 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Για πάντα διάσημο

Το ξενοδοχείο Dolder Grand στη Ζυρίχη έχει γράψει ιστορία από το αρχικό άνοιγμα του το 1899. Στην κορυφή του λόφου Adlisberg πάνω από το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης και τη λίμνη της Ζυρίχης , το Dolder Grand είναι πρότυπο κλασσικής ευρωπαϊκής κομψότητας και μοντέρνου σχεδιασμού.

Ο θρυλικός αρχιτέκτονας Lord Norman Foster ανέλαβε την ανακαίνιση του κύριου κτιρίου από το 2004 έως το 2008, προσθέτοντας δύο σύγχρονες πτέρυγες με εντυπωσιακές γυάλινες προσόψεις και παραδοσιακό ξύλινο πλαίσιο.

Στο εσωτερικό τοποθετήθηκαν έργα τέχνης σπάνιας αξίας, βελούδινα υφάσματα και διακοσμητικά στοιχεία σε βαθύ κόκκινο χρώμα και ώχρα, που δίνουν μια αριστοκρατική αίσθηση στο χώρο.

Το 4000 τετραγωνικών μέτρων spa προσφέρει στιγμές απόλαυσης και χαλάρωσης. Με 173 δωμάτια και ένα εστιατόριο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, αυτό το μοναδικό ελβετικό ξενοδοχείο έχει διατηρήσει τον διαχρονικό πυρήνα της παράδοσης , ενώ ταυτόχρονα περικλείει μια σύγχρονη αισθητική.

Τιμή: Από 436 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Μουσικό παρελθόν

Χτισμένο στην καρδιά της συνοικίας των μουσείων στο Άμστερνταμ, το ξενοδοχείο Conservatorium εξακολουθεί να διατηρεί έντονα και ορατά το μουσικό του παρελθόν.

Εδώ , η μουσική και η ιστορία συναντούν τη νεο-γοτθική ολλανδική αρχιτεκτονική και το ιταλικό design. Το κτίριο του 19ου αιώνα, που στέγαζε το περίφημο Ωδείο του Άμστερνταμ μετατράπηκε σε ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα ξενοδοχεία της πόλης.

Ο αρχιτέκτονας Piero Lissoni επέβλεψε την εξέλιξη του ακινήτου , όπου εκτεθειμένα ξύλινα δοκάρια και θολωτές οροφές συμπληρώνουν την κατασκευή ενός γυάλινου αίθριου.

Κλασική μουσική αντηχεί σε όλη τους κοινόχρηστους χώρους, αναδεικνύοντας την ξεχωριστή κληρονομιά του κτιρίου . Με 129 δωμάτια που χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές , σεμνές αποχρώσεις και πινελιές από φωτεινά χρώματα, το Conservatorium αποτελεί ένα επιβλητικό μείγμα των παλαιών και των νέων.

Τιμή: Από 315 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση

Στις όχθες του Βοσπόρου , το House Hotel Bosphorus στέκεται σταθερά με το ένα πόδι στην εποχή της Τουρκοκρατίας και το άλλο στη γοητεία της σύγχρονης Κωνσταντινούπολης .

Κατασκευασμένο από τον Simon Kalfa στα τέλη του 19ου αιώνα για την φημισμένη οικογένεια αρχιτεκτόνων Balyan, τόσο το κεντρικό κτίριο όσο και τα υπόλοιπα, που το απαρτίζουν φωτίζουν τη διχοτόμηση του παρελθόντος και του παρόντος.

Χρησιμοποιώντας υλικά παραγωγής τους, όπως το μάρμαρο, ο ορείχαλκος, αλλά και το ξύλο, η τουρκική σχεδιαστική εταιρεία Autoban ανέλαβε την ανακαίνιση.

Τα παραδοσιακά σχέδια με τη λεπτομερή διακόσμηση, αντισταθμίζονται με γεωμετρικά μοτίβα και κυκλικές κατασκευές. Οι είκοσι έξι σουίτες προσφέρουν άνεση και μοντέρνα πολυτέλεια και αντικατοπτρίζουν τα ίχνη της τούρκικης αυτοκρατορίας.

Τιμή: Από 180 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ