Διακοπές για business and pleasure

Τα επαγγελματικά ταξίδια ήταν πάντα στην καθημερινότητα των πολυάσχολων επιχειρηματιών. Σήμερα όμως, με την συρρίκνωση του ελεύθερου χρόνου, υπάρχει η νέα τάση, που συνδυάζει τη δουλειά με τη διασκέδαση.

Έτσι τα επαγγελματικά ταξίδια, με την προσθήκη λίγων ημερών παραπάνω, μετατρέπονται εύκολα σε μια σύντομη οικογενειακή απόδραση ή απλά σε ένα ταξίδι αναψυχής.

Σε αυτά οι επισκέπτες θέλουν να αισθάνονται οικεία με την περιοχή, έτσι η τοποθεσία είναι ένα βασικό κριτήριο στην επιλογή ενός ξενοδοχείου. Σε αυτά τα τέσσερα ξενοδοχεία, της αλυσίδας Design Hotels, οι επισκέπτες θα μείνουν σε ένα περιβάλλον, που προσφέρει όχι μόνο παραδείματα τέχνης και πολιτισμού, αλλά επιπλέον λειτουργεί ιδανικά ως βάση για την εξερεύνηση του εκάστοτε προορισμού.

South Place Hotel, Λονδίνο

Χτισμένο μεταξύ Liverpool Street και Moorgate, το South Hotel Place συγκεντρώνει τη δημιουργική ενέργεια του East End με τον θόρυβο της πόλης. Ολόκληρο το ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένων των ιδιόμορφων αιθουσών συσκέψεων, η καθεμία από τις οποίες έχει το όνομά ενός κατασκόπου ή μυστικού πράκτορα, αντανακλά αυτή τη δημιουργική συνέργεια.

Η αίθουσα Peel, για παράδειγμα, με επένδυση από κορμούς σημύδας, είναι μια γοητευτική εναλλακτική λύση για τις συχνά μονότονες αίθουσες συνεδριάσεων. Ένα χειροποίητο τραπέζι που μετατρέπεται σε τραπέζι μπιλιάρδου, κόκκινα δερμάτινα καθίσματα, πολυτελή υφάσματα και μια επιλογή από έργα σύγχρονης τέχνης, είναι μερικά ακόμα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά, που δίνουν στους χώρους του South Place Hotel μοναδική ατμόσφαιρα.

Για τους επισκέπτες που επιθυμούν ένα πιο ήσυχο εργασιακό περιβάλλον, το club Le Chiffre του ξενοδοχείου, με τις κομψές πολυθρόνες και τους καναπέδες προσφέρει ένα ήρεμο καταφύγιο. Τα 80 δωμάτια του ξενοδοχείου είναι εξοπλισμένα με υψηλής τεχνολογίας ανέσεις και έναν ευρύχωρο χώρο εργασίας.

Το South Hotel Place διαθέτει τρία μπαρ και δύο αξιόλογα εστιατόρια. Στο Angler, θα γευτείτε εδέσματα που δίνουν μια έμφαση στα βρετανικά θαλασσινά, θαυμάζοντας μια μοναδική θέα της πόλης του Λονδίνου από ψηλά. Το μπαρ στον τελευταίο όροφο είναι το τέλειο σκηνικό για να κλείσετε μιαεπιχειρηματική συμφωνία και καθώς ο ήλιος δύει, ο DJ μετατρέπει το ξενοδοχείο σε ένα hot spot για κοινωνικοποίηση μετά τη δουλειά.

Τιμή: Από 178 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ 

La Reserve Geneve Hotel and Spa, Γενεύη

Μόλις τρία χιλιόμετρα μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης και σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης, το La Reserve Geneve δεν είναι μόνο βολικό για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, αλλά, με το βραβευμένο spa, τα τέσσερα εξαιρετικά εστιατόρια και τα 10 στρέμματα πάρκου δίπλα στη λίμνη, είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε.

Τα 85 πολυτελή δωμάτια και οι 17 ευρύχωρες σουίτες, με απίστευτα απρόβλεπτους εσωτερικούς χώρους, σχεδιασμένους από τον Jacques Garcia, με επιρροές από την Αφρική, είναι εξοπλισμένα με δωρεάν Wi-Fi, προσωπική υπηρεσία φωνητικού ταχυδρομείου και 24ωρο room service. Αν η ανανέωση είναι στα σχέδια σας το La Reserve σας προσφέρει ένα spa με 17 δωμάτια θεραπείας και πολλές επιλογές, όπως σάουνα, χαμάμ, εσωτερική πισίνα και γυμναστήριο.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να αποφύγουν την κίνηση στους δρόμους, χρησιμοποιώντας τη δωρεάν υπηρεσία θαλάσσιου ταξί, που σας μεταφέρει από το ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Το φαγητό είναι ακόμα ένα ορόσημο, με ένα μείγμα παραδοσιακής κινεζικής, γαλλικής και μεσογειακής κουζίνας.

Τιμή: Από 485 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ 

Alila Jakarta, Ινδονησία

Ένα μοντέρνο σύγχρονο καταφύγιο για τους κατοίκους των πόλεων, το Alila Jakarta στεγάζει 245 δωμάτια. Χτισμένο στην επιχειρηματική περιοχή της Τζακάρτα, είναι ο κατάλληλος προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν την εργασία με την αναψυχή.

Συνδυάζοντας το σίδερο με τον γρανίτη, το ξενοδοχείο διαθέτει μια μινιμαλιστική σχεδιαστική φιλοσοφία και είναι ένα καταφύγιο από τον περιβάλλοντα θόρυβο και τη φασαρία. Διασφαλίζοντας ότι οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό, τα παρακείμενα στο ξενοδοχείο κτίρια, όπως το Προεδρικό Μέγαρο και το Εθνικό Μνημείο, παρέχουν μια συνεχή υπενθύμιση της κεντρικής του τοποθεσίας.

Η πρόσφατη προσθήκη ενός νέου lounge στον έβδομο όροφο, με θέα στον ορίζοντα της πόλης, καθιστά το ξενοδοχείο ένα ιδανικό μέρος για τη διεξαγωγή επαγγελματικών συναντήσεων στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας. Για να εξασφαλίσει στους πελάτες του την χαλάρωση, το ξενοδοχείο προσφέρει μια σειρά από δραστηριότητες αναψυχής και θεραπείες spa, που συνδυάζουν αρχαίες ασιατικές θεραπευτικές τεχνικές με παλιές συνταγές ομορφιάς και φυσικά συστατικά.

Τα επαγγελματικά γεύματα είναι εξασφαλισμένα, με την επιλογή τεσσάρων εστιατορίων, που προσφέρουν ένα εκλεκτό μενού από αυθεντική ασιατική κουζίνα μέχρι κέικ, σάντουιτς και smoothies. Το Lobby Lounge, ιδίως, προσφέρει την ιδανική τοποθεσία για ήρεμες συνεδριάσεις. Τα μεγάλα παράθυρα με θέα σε όλη την περιοχή και άπλετο φυσικό φως συμπληρώνουν το χαλαρό περιβάλλον, καθώς και η απαλή chill-out μουσική, οι άνετοι χώροι του καθιστικού και το δωρεάν Wi-Fi. Για μεγαλύτερα ταξίδια, οι executive σουίτες, οι οποίες παρέχουν ένα μεγάλο χώρο με γραφείο, δημιουργούν μια παραγωγική διαμονή.

Τιμή: Από 60 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

Elite Plaza Hotel, Γκέτεμποργκ

Όταν η δουλειά το καλεί, το Elite Plaza Hotel , που στεγάζεται σε ένα παλιό κτήριο, σε κοντινή απόσταση από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και το εκθεσιακό κέντρο, είναι το ιδανικό μέρος. Είναι το μοναδικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην πόλη και ο εσωτερικός σχεδιασμός του διαθέτει σκούρα ξύλινη επένδυση, σφυρήλατες λεπτομέρειες και μάρμαρα.

Τα 127 δωμάτια ανακαινίστηκαν πρόσφατα από την ομάδα σχεδιασμού Stylt Trampoli. Το νέο εσωτερικό είναι σύγχρονο, αλλά εξακολουθεί να έχει μια σαφή σύνδεση με το λαμπερό παρελθόν του κτιρίου. Το  Maharajah Hall διαθέτει ένα διατηρητέο ​​ταβάνι και μπορεί να συνδυαστεί με τη σουίτα Maharajah, που αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο, δύο μπάνια και ένα σαλόνι και να δημιουργήσει ένα εκτενές επιχειρηματικό και χώρο αναψυχής.

Ο χώρος χαλάρωσης διαθέτει σάουνα και γυμναστήριο. Μια καινούρια πτέρυγα προσφέρεται για μεγαλύτερη διαμονή και διαθέτει 12 δωμάτια και σουίτες, ενώ είναι ιδανική για ταξιδιώτες, που σχεδιάζουν να προσκαλέσουν τους φίλους ή την οικογένεια τους για ένα σαββατοκύριακο, μεταξύ των επιχειρηματικών τους συναντησεων.

Το εστιατόριο Swea Hof του ξενοδοχείου, μεταξύ των 10 κορυφαίων εστιατοριών στη Σουηδία, πλαισίωνεται από μια εντυπωσιακή γυάλινη οροφή. Παρουσιάζοντας μια κομψή ανοιχτή κουζίνα, σερβίρει τοπικά προϊόντα και υπερηφανεύεται για τα φρέσκα υλικά του και τα καινοτόμα πιάτα με ψάρι.

Τιμή: Από 98 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ