Καλοκαίρι σε φιλόξενα καταλύματα στην Κρήτη

Ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς όλες τις εποχές του χρόνου, το υπέροχο νησί της Κρήτης κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από πλήθος ταξιδιωτών, που έρχονται εδώ από κάθε γωνιά του κόσμου!

Ανακαλύψτε μια προς μια τις ομορφιές της Κρήτης, επιλέγοντας για τη διαμονή σας φιλόξενα καταλύματα στο Ρέθυμνο, τα Χανιά και την Ελούντα. Τα καταλύματα, μέλη του δικτύου επιλεγμένων παραδοσιακών και αγροτουριστικών καταλυμάτων “Guest Inn” σας περιμένουν!

Casa Maistra, Παλιά πόλη, Ρέθυμνο

Στον παραλιακό δρόμο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, το Casa Maistra είναι μια όμορφη παραδοσιακή κατοικία του 19ου αιώνα, που έχει διαμορφωθεί σε εκλεπτυσμένο κατάλυμα αποτελούμενο από τρία διαμερίσματα με χαρακτήρα.

Το όμορφο παραδοσιακό οίκημα, ανακαινίστηκε το 2010 με απόλυτο σεβασμό στις παραδόσεις και την τοπική αρχιτεκτονική, φιλοξενεί τρία άνετα και λειτουργικά διαμερίσματα που διαθέτουν βεράντα ή μπαλκόνι και θέα στη θάλασσα.

Τα διαμερίσματα είναι δίχωρα και το καθένα διαθέτει ιδιαίτερη διακόσμηση σε διαφορετικό ύφος. Όλα τα διαμερίσματα διακοσμήθηκαν και επιπλώθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα και στη διακόσμηση τους κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο.

Τα εμφανή δοκάρια και τα ξύλινα πατώματα δημιουργούν μια θερμή ατμόσφαιρα και αυθεντικότητα. Όλα είναι πλήρως εξοπλισμένα και αποπνέουν μια σπιτική οικεία ατμόσφαιρα.

Τι θα κάνετε

Λίγα μόλις λεπτά σας χωρίζουν από την παλιά πόλη και το γραφικό λιμάνι του Ρεθύμνου, όπου θα περάσετε όμορφες στιγμές, κάνοντας βόλτα στα φιλόξενα στενά του και απολαμβάνοντας το φαγητό σας σε παραδοσιακά ταβερνάκια με την απαραίτητη συνοδεία της ρακής.

Επισκεφθείτε το μοναστήρι της Πρέβελης και τη διάσημη Μονή Αρκαδίου και κάντε πεζοπορία στου λόφους γύρω από την πόλη.

Μην παραλείψετε να περάσετε από το καταπράσινο χωριό Αργυρούπολη, με τους καταρράκτες και τις πηγές του, αλλά και άλλα αυθεντικά παραδοσιακά χωριά, όπως το χωριό Μαργαρίτες.

Κάντε μπάνιο στις πανέμορφες παραλίες της περιοχής με τα κρυστάλλινα νερά και μια απογευματινή βόλτα στη φυσική λίμνη του Κουρνά.

Info

Τηλέφωνο: 28310 30570, 6973035435
Website: www.casamaistra.com

Elounda Island Villas, Λασίθι, Ελούντα

Ένα χιλιόμετρο από το χωριό της Ελούντας και 9 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο, τα διαμερίσματα Elounda Island Villas είναι το μοναδικό κατάλυμα στη χερσόνησο της Σπιναλόγκας. Με θέα στον κόλπο του Μιραμπέλλο, προσφέρει ένα ήρεμο προνομιακό περιβάλλον, κοντά σε μικρές όμορφες αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά και πολλούς αρχαιολογικούς χώρους.

Χτισμένα μπροστά στη θάλασσα, με σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική και το περιβάλλον, τα 9 διαμερίσματα περιβάλλονται από ένα μεγάλο ιδιωτικό κήπο γεμάτο ελιές και χαρουπιές. Το κατάλυμα είναι οικολογικό και χρησιμοποιεί εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Το ηλεκτρικό ρεύμα και το ζεστό νερό παράγονται από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα και όλοι οι λαμπτήρες είναι χαμηλής κατανάλωσης. Τα διαμερίσματα δεν διαθέτουν θέρμανση ούτε κλιματισμό αλλά έχουν ανεμιστήρες.

Τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο αλλά τελείως ανεξάρτητα το ένα με το άλλο, όλα τα διαμερίσματα είναι ευρύχωρα, καλά εξοπλισμένα και έχουν ιδιωτική βεράντα με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Είναι διακοσμημένα και επιπλωμένα απλά αλλά με γούστο, με χρωματιστές κουρτίνες και μαξιλάρια, παραδοσιακά έπιπλα και χτιστά κρεβάτια.

Στη διάθεσή σας ένας χώρος υποδοχής με ένα μικρό σαλόνι, όπου θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες και τις εκδρομές που προσφέρει η περιοχή.

Στο σνακ-μπαρ που βρίσκεται στον κήπο, μπορείτε να απολαύσετε γνήσιες σπιτικές πίτες και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, κρητικές σαλάτες και υπέροχους φρέσκους χυμούς. 

Τι θα κάνετε

Στην κοσμική Ελούντα θα βρείτε μπαρ, ταβέρνες, μινι-μάρκετ και όλα τα απαραίτητα. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια με καΐκι προς το νησί της Σπιναλόγκας, ενώ το γραφικό λιμανάκι του Αγίου Νικολάου είναι σε απόσταση δέκα λεπτών με το αυτοκίνητο.

Από τον ξενώνα μπορείτε να κάνετε πολλές βόλτες με τα πόδια και να ανακαλύψετε βυζαντινές εκκλησίες, παλιούς ανεμόμυλους και ένα μικρό υγροβιότοπο, φυσικό καταφύγιο για αποδημητικά πουλιά.

Επίσης, οργανώνονται πολλές πεζοπορικές διαδρομές με συνοδεία επαγγελματία οδηγού στην Αρχαία πόλη Ολούς και τη Σπιναλόγκα, γνωριμία με τη φύση και τα κρητικά βότανα, πεζοπορία στην κορυφή του όρους Οξά και το ακρωτήρι Αφορεσμένου.

Στα 200 μ. μπορείτε να κολυμπήσετε ανάμεσα στα ερείπια της βυθισμένης μινωικής πόλης "Ολούς" και να απολαύσετε τις όμορφες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, η κοντινότερη βρίσκεται 20μ από τον ξενώνα.

Η παραλία Κολοκύθα, η πιο διάσημη της περιοχής, βρίσκεται 1200 πιο μακριά και είναι προσβάσιμη με τα πόδια, με αυτοκίνητο ή με βάρκα.

Info

Τηλέφωνο: 28410 41274, 6934 034929
Website: www.eloundaisland.gr

Rock Houses, Πλατανιάς, Χανιά

Σε απόσταση 12 χλμ από τα Χανιά, στον πολυσύχναστο Πλατανιά και στα 3 λεπτα με τα πόδια από την παραλία, οι δύο κατοικίες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα και προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες σ’ένα κατάφυτο και ανθισμένο περιβάλλον που ευωδιάζει κρητικά αρώματα. 

Οι κατοικίες, εντελώς ανεξάρτητες, είναι χτισμένες σε δύο επίπεδα, σε παραδοσιακό τοπικό ύφος, γύρω από έναν ανθισμένο κήπο, γεμάτο πολύχρωμα λουλούδια. Η κάθε μια από αυτές διαθέτει δύο ξεχωριστά υπνοδωμάτια, μια ιδιωτική πισίνα και ένα χτιστό μπάρμπεκιου.

Ένα δωμάτιο στο υπόγειο, με παράθυρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως playroom και διαθέτει ένα μπάνιο και έναν καναπέ-κρεβάτι ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει ένα 5ο άτομο. Διαθέσιμο στεγνωτήριο ρούχων σε κάθε κατοικία. Οι ιδιοκτήτες θα σας ενημερώσουν για τις δραστηριότητες και τις εκδρομές που δεν πρέπει να χάσετε στην περιοχή. 

Τι θα κάνετε

Από το κατάλυμα μπορείτε να εξερευνήσετε την δυτική Κρήτη: μπορείτε να κάνετε μια πολύ ωραία εκδρομή στο Ελαφονήσι και στην Παλαιοχώρα καθώς και στις υπέροχες παραλίες της Σούγιας και στα Φαλάσαρνα, μία από της ωραιότερες της Ελλάδας.  

Για τους πιο τολμηρούς, επιβάλλεται το πέρασμα από το φαράγγι της Σαμαριάς.  

Για μπάνιο προτιμήστε την όμορφη αμμουδιά Πύργος Ψηλονέρου, χωρίς πολύ κόσμο, οι παραλίες Μάλεμε, Ταυρονίτης και Κολυμπάρι είναι πιο ήσυχες και βρίσκονται στα δυτικά.  

Κάντε βόλτα στην πανέμορφη πόλη των Χανίων με το γραφικό της λιμάνι, πάντοτε γεμάτο ζωή. Μη παραλείψετε να επισκεφτείτε το “καλλιτεχνικό χωριό” με τα εργαστήρια κεραμικής, αγγειοπλαστικής και ζωγραφικής.  

Info

Τηλέφωνο: 28210 68917, 6946 255290
Website: www.rock-houses.gr