Η Osteria Francescana στη Μόδενα της Ιταλίας, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των «50 Best»
Η Osteria Francescana στη Μόδενα της Ιταλίας, ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2016 σε τελετή στη Νέα Υόρκη για τη λίστα των «50 Best»
Ο σεφ του εστιατορίου, Μάσιμο Μποτούρα - που πέρυσι κατείχε τη δεύτερη θέση - εκθρονίζει έτσι το ισπανικό εστιατόριο «El Celler se Can Roca» στη Χερόνα της Καταλονίας, που περνά στη δεύτερη θέση.
«Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο, διότι είναι πάρα πολύ δύσκολο», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Μάσιμο Μποτούρα παραλαμβάνοντας το βραβείο του στη σκηνή του Cipriani Wall Street στο Μανχάταν. «Οι άνθρωποι θεωρούν ότι είμαστε ροκ σταρ, αλλά έχουμε μια δύσκολη δουλειά κάθε μέρα στην κουζίνα».
Το νεοϋορκέζικο εστιατόριο «Eleven Madison Park» καταλαμβάνει την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, το περουβιανό «Central» έρχεται τέταρτο, το δανέζικο «Noma» 5ο και το γαλλικό «Mirazur» στο Μαντόν, 6ο.
Στην ίδια εκδήλωση, ο «βασιλιάς του μακαρόν», ο γάλλος Πιερ Ερμέ, αναδείχθηκε ο καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο. Παραλαμβάνοντας το βραβείο «εξαιρετικά κολακευμένος» και έκανε λόγο για «μια μεγάλη αναγνώριση του γαλλικού savoir faire σε διεθνές επίπεδο».
Η διάσημη λίστα των εστιατορίων του 2016 αφορά 23 χώρες σε έξι ηπείρους, αλλά τα μισά από αυτά βρίσκονται στην Ευρώπη. Στη λίστα «50Best» περιλαμβάνονται τέσσερα ιταλικά, τρία γαλλικά, επτά ισπανικά και πέντε σκανδιναβικά εστιατόρια.