Βουδαπέστη: Ένα spa για βασιλιάδες!

Επισκεφθείτε το Gellert Hotel Palace στους πρόποδες του λόφου Gellert στη Βουδαπέστη και νιώστε για λίγο σαν βασιλιάς απολαμβάνοντας θεραπείες ομορφιάς και χαλάρωσης.

Το ξενοδοχείο είναι διάσημο για τα ιαματικά του λουτρά και παλιότερα φιλοξενούσε αυτοκράτορες προσφέροντας τους αριστοκρατικές θεραπείες. Το κτίριο και τα λουτρά είναι αληθινά αριστουργήματα της art nouveau αρχιτεκτονικής με χρωματιστά βιτρό, πολύχρωμα μωσαϊκά, σκαλιστές κολώνες και ροκοκό τοιχογραφίες να τονίζουν την πολυτέλεια και την κομψοτητα του.

Κατασκευάστηκε μεταξύ του 1912 και 1918, όταν το καλλιτεχνικό ρεύμα της art nouveau ήταν στις μεγάλες του δόξες. Καταστράφηκε στους βομβαρδισμούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια ανακαινίστηκε πλήρως. Το συγκρότημα των λουτρών διαθέτει δύο μεγάλες κεντρικές πισίνες, η μία με θερμοκρασία 36 και η άλλη με 38 βαθμούς C, αλλά και δύο εξωτερικές, μία με τεχνητά κύματα και μία με λειτουργία τζακούζι.

Επιπλέον, υπάρχουν και δεκάδες μικρές πισίνες οι οποίες γεμίζουν με μεταλλικό νερό από τις θερμές πηγές. Το νερό περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, χλώριο, φθόριο και θειάφι. Οι θεραπείες στα ιαματικά λουτρά είναι κατάλληλες για ασθένειες των αρθρώσεων, νευραλγίες, ασθένειες του κυκλοφορικού και αναπνευστικά προβήματα.