Τα καλύτερα lounges αεροδρομίων στον κόσμο

Όσοι από εσάς ταξιδεύετε συχνά για επαγγελματικούς λόγους καταλαβαίνετε σίγουρα πόσο σημαντικό είναι τα lounge των αεροδρομιών να σας προσφέρουν εκτός από χαλάρωση και τη δυνατότητα να τελειώσετε κάποια επείγουσα δουλειά.

Το Executive Travel παρουσιάζει τα καλύτερα lounges ειδικά για επαγγελματιές, τα οποία θα υποκαταστήσουν με τον καλύτερο και πιο άνετο τρόπο το βαρετό σας γραφείο. Κι αν αναρωτιέστε αν είναι μόνο για τους «εκλεκτούς» πελάτες που ταξιδεύουν business class, να ξέρετε ότι κάποια από αυτά είναι ανοιχτά σε όλους με ωριαία χρέωση.

British Airways Concorde Room, Λονδίνο, Heathrow

Η αίθουσα αναμονής Concorde για τους επιβάτες που ταξιδεύουν με διακεκριμένη θέση στην εταιρεία British Airways θεωρείται από τις καλύτερες, καθώς προσφέρει πολλές ανέσεις σε επιχειρηματίες ταξιδιώτες και τουρίστες. Αν δουλεύετε σκληρά όλη τη μέρα, η αίθουσα συνεδριάσεων εξοπλισμένη με 7 υπολογιστές , εκτυπωτή και οθόνη παρουσιάσεων 40 ιντσών είναι ότι πρέπει για σας. Αφού ολοκληρώσετε τις επαγγελματικές σας συναντήσεις μπορείτε να χαλαρώσετε σε ένα από τα ιδιωτικά δωμάτια ή στην τραπεζαρία πίνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια ή ακόμα να απολαύσετε ένα μίνι θεραπευτικό μασάζ.

Virgin Atlantic Clubhouse, Νέα Υόρκη, John F. Kennedy

Το 10.000 τετραγωνικών μέτρων lounge της Virgin με τους καθρέπτες και τη μεταμοντέρνα αισθητική του και τα φουτουριστικά σχέδια είναι σίγουρο ότι θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε αεροδρόμιο. Όταν έρχεται η ώρα για δουλειά το internet bar είναι ο κατάλληλος χώρος για εσάς. Τα iMacs είναι έτοιμα για χρήση, το ίδιο και οι εκτυπωτές. Μπορείτε να παραγγείλετε το γεύμα σας σε οποιδήποτε μέρος των εγκαταστάσεων, αν και θα ήταν προτιμότερο να απολαύσετε το ριζότο σας έξω από τις ειδικές «θήκες» ύπνου ή στις άνετες πολυθρόνες.

Virgin Atlantic Clubhouse, Newark Liberty International Airport

Αν αγνοείτε το Newark ως το κομβικό σημείο για να επισκεφθείτε τη Νέα Υόρκη, είναι καιρός να του δώσετε άλλη μια ευκαιρία. Πιο ήσυχο και κοντινότερο από το JFK, το Newark έχει αό το 2012 το δικό του 5.000 τετραγωνικών μέτρων lounge, προσφορά της εταιρείας Virgin. Αν και η διακόσμιση του είναι πιο συγκρατημένη από το προηγούμενο, προσφέρει άφθονες ανέσεις στους ταξιδιώτες που φιλοξενεί. Εδώ θα βρείτε φορτιστή για το κινητό σας, αντάπτορες για κάθε συσκευή και μια αίθουσα με τηλεοράσεις και dvd. Πάρτε έναν υπνάκο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα και γευθείτε την ποικιλλία γευμάτων που σας προσφέρονται.

Lufthansa First Class Terminal Lounge, Φρανκφούρτη

Οι επιβάτες της πρώτης θέσης που ταξιδεύουν με τη Lufthansa έχουν στη διάθεση τους όχι μόνο ένα ιδιωτικό lounge, αλλά ολόκληρο terminal. Με έκταση 11.840 τ.μ. περιλαμβάνει υπηρεσία στάθμευσης οχημάτων και παρέχει σε κάθε ταξιδιώτη την προσωπική του βοηθό. Ιδιωτικά γραφεία διατίθενται για εσάς, ενώ όταν η εργασία σας έχει τελειώσει σας περιμένει το δωμάτιο πούρων ή το μπαρ που σας προσφέρει 80 μοναδικές επιλογές ποτών. Τέλος τα ιδιωτικά πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα είναι ανοιχτά για ύπνο ή ακόμα και για ένα μπάνιο.

Qantas International First Lounge, Σίδνευ

Ένας κάθετος τοίχος πλημμυρισμένος από 8.000 φυτά σας καλοσωρίζει στον χώρο αναμονής της πρώτης θέσης της εταιρείας Qantas. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι έκδηλη σε όλο το χώρο. Το επιχειρηματικό σας πνεύμα θα σας οδηγήσει σε μια από τις δυο αίθουσες συνεδριάσεων, εξοπλισμένες με υπολογιστές, εκτυπωτές και οθόνη plasma. Υπάρχει επίσης ξεχωριστός χώρος για επαγγελματίες με 11 ιδιωτικά γραφεία. Οι τεχνολιγικές ανέσεις συνεχίζονται και στο χώρο ψυχαγωγίας όπου τα Sony PlayStation 3 και PlayStation Portable σας καλούν για ένα γρήγορο παιχνίδι. Για περισσότερηυ ησυχία κατευθυνθείτε στην παραδοσιακή βιβλιοθήκη ή στο χώρο spa για ένα 50λεπτο δωρεάν μασάζ.

Finnair Schengen Lounge, Ελσίνκι

Ένας χώρος 5.000 τ.μ.περιμένει τους ταξιδιώτες της Finnair που επέλεξαν την πρώτη θέση ή εκείνουν που έχουν την κάρτα μέλους της εταιρείας. Εκτός από τις συνήθεις παροχές του ποτού και του γεύματος, το lounge προσφέρει χώρους εργασίας που διαθέτουν iMac και φορτιστή για κάθε κινητό τηλέφωνο. Προμηθευτείτε έναν αντάπτορα σε σχήμα δαχτυλιδιού από τη reception και συνδέστε το στο κινητό σας. Μόλις το τοποθετήσετε στο ειδικό κουτί που βρίσκεται στο γραφείο σας το τηλέφωνο θα αρχίσει να φορτίζει χωρίς καλώδια.