Μια μυθική δημοπρασία στο Παρίσι

Το ιστορικό ξενοδοχείο - παλάτι του Παρισιού "Hotel de Crillon", στο τέλος Μαρτίου κλείνει για μια μεγάλη περίοδο, προκειμένου να ανακαινισθεί ολικά και να ανοίξει πάλι τις πύλες του το 2015.

Έτσι από 18 έως 22 Απριλίου, ο οίκος δημοπρασιών Artcurial θα διοργανώσει μια μεγάλη δημοπρασία, 3.500 επίπλων και μυθικών κρασιών που βρίσκονται στα κελάρια του. Μερικά από τα αντικείμενα που θα πωληθούν είναι: Ένα ζευγάρι από καρέκλες Sonia Rykiel, ένα τραπέζι και ένας καναπές που εκτιμώνται περίπου € 800 έως € 1.200. Ένα μπαρ που δημιουργήθηκε από τον César το 1982 και η πρόσοψη του είναι από καθρέφτες και εκτιμάται από € 10.000 έως € 12.000.

Επιτραπέζια σκεύη και ασημικά από το εστιατόριο, κατασκευασμένα από ξύλο και χυτό ορείχαλκο επιχρυσωμένο, που εκτιμώνται σε περίπου € 3.000 έως € 4.000. Ένας πολυέλαιος από χυτό κρύσταλλο και ασήμι, επίσης, εκτιμάται σε περίπου € 3.000 σε € 4.000. Ένα Louis XV στυλ κομοδίνο, που εκτιμάται σε περίπου € 600 έως € 800. Louis XVI στυλ έπιπλα, κατασκευασμένα από ξύλο καπλαμά, με χρυσά και χάλκινα διακοσμητικά αλλά και έπιπλα από σουίτες του ξενοδοχείου, από τα δωμάτια του, καθώς και έπιπλα εξωτερικού χώρου θα είναι επίσης διαθέσιμα.

Οι εκθέσεις των επίπλων και των αντικειμένων θα πραγματοποιηθούν στα σαλόνια και τους χώρους υποδοχής, καθώς και σε ορισμένα δωμάτια και σουίτες. Όλα τα κομμάτια θα φέρουν το όνομα "Hotel de Crillon".

Για την παραλαβή του καταλόγου (χρέωση € 50) επικοινωνήστε στο [email protected]