Ποια είναι πρώτη: Οι χώρες με την καλύτερη φήμη παγκοσμίως

Εκεί που όλοι θέλουν να ταξιδέψουν, να ζήσουν, να επενδύσουν…

Υπάρχουν κάποιες χώρες που το πιο δυνατό τους «προϊόν» είναι η ίδια τους η φήμη! Χώρες για τις οποίες όλος ο υπόλοιπος κόσμος έχει (σε γενικές γραμμές) τόσο καλή άποψη, που όλοι θέλουν να ταξιδέψουν σε αυτές, να ζήσουν σε αυτές, να επενδύσουν σε αυτές.

Μια πρόσφατη έρευνα του Reputation Institute, έκανε μια έρευνα για να βρει τις χώρες με την καλύτερη φήμη παγκοσμίως. Στην έρευνα συνυπολογίστηκαν 16 διαφορετικοί παράγοντες όπως: όμορφες τοποθεσίες, ασφάλεια για τους τουρίστες, φιλικότητα των κατοίκων, προοδευτική πολιτική, αποτελεσματική διακυβέρνηση κ.ά. Στην έρευνα συμμετείχαν 55 χώρες.

Ερωτήθηκαν επίσης (μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου) 48.000 πολίτες – κάτοικοι των χωρών της G8.

Και οι χώρες με την καλύτερη φήμη παγκοσμίως είναι οι εξής:

Σουηδία

Η χώρα με την καλύτερη φήμη στον κόσμο.

Καναδάς

Μέχρι πρόσφατα ήταν πρώτη χώρα στη λίστα, μέχρι που η Σουηδία έκανε την ανατροπή. Η χώρα που περιμένει τους Σύρους πρόσφυγες με «ανοικτές αγκάλες». Θεωρείται μια από τις πλέον πολυπολιτισμικές χώρες του κόσμου και παράλληλα η ασφαλέστερη χώρα του κόσμου.

Ελβετία

Μια πλούσια χώρα που δείχνει ότι η αποτελεσματικότητα της διοίκησης και των οικονομικών πολιτικών μπορεί να χαρίσει στους κατοίκους σημαντική ευημερία! Αν και θεωρείται μια από τις ακριβότερες χώρες του κόσμου, η ανταποδοτικότητα που λαμβάνουν οι πολίτες για τη φορολόγηση τους είναι υποδειγματική!

Αυστραλία

Ασφάλεια και ειρηνική διαβίωση είναι ίσως τα κορυφαία συναισθήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της απομακρυσμένης αυτής χώρας. Η Μελβούρνη είναι σχεδόν πάντοτε στις λίστες με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς.

Νορβηγία

Οι Νορβηγοί λένε ότι η πραγματικότητα στη χώρα τους είναι αντάξια της φήμης της. Μια χώρα που συνδυάζει πολλά: υπέροχα τοπία, όμορφους ανθρώπους, άψογη εφαρμογή των κοινωνικών δικαιωμάτων και πλούτο!