Rochari Beach Bar ή αλλιώς hippie vibes στην Τήνο

Caribbean cool ατμόσφαιρα και ποιοτικές υπηρεσίες σε μια χρυσαφένια αμμουδιά

Πώς γίνεται ένα χαλαρό beach bar που ξεχειλίζει απλότητα,  να αποτελεί πεδίο συζήτησης και να μπαίνει στα καλοκαιρινά must όλο και εντονότερα από το 2014 που άνοιξε; Γιατί ένα τελείως ανεπιτήδευτο μέρος να κεντρίζει το ενδιαφέρον και να μπαίνει στο χάρτη των -ομολογουμένως πολλών, πάρα πολλών-  λόγων να επισκεφτείς την Τήνο; Γιατί είναι αυθεντικό. Αυτή είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση που αφορά στο Rochari Beach Bar.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Στην αμμώδη παραλία Ρόχαρη της Τήνου, πριν τρία καλοκαίρια άνοιξε το ομώνυμο beach bar. Για την ιστορία του πράγματος , έως τότε σε αυτό το σημείο, αν εξαιρέσεις τα  χρόνια που λειτουργούσε μια καντίνα, δεν υπήρχε κάτι.  Έως το καλοκαίρι του 2014 όλα αυτά, που ο Μάνος και ο Στέφανος αποφάσισαν να κάνουν τις σκέψεις τους πράξη.

Rochari_Thnos1

Σκέψου δύο τριαντάρηδες με καταγωγή από την Τήνο, υπέρμετρη αγάπη για το νησί και τεράστια αδυναμία στην Έξω Μεριά, να συζητάνε διαρκώς για το πώς μπορούν να «αναβαθμίσουν» το συγκεκριμένο τμήμα του νησιού και πόσο μεράκι είχαν για να το κάνουν πραγματικότητα.

«Αυτό που λειτούργησε ως πρωταρχικό κίνητρο ήταν η αγάπη και των δυο μας για το νησί.  Πιστεύουμε ότι δεν του λείπει τίποτα, το αντίθετο μάλιστα, βλέπαμε τις δυνατότητές του μέρους και θέλαμε να συμβάλουμε στο να «ακουστεί» και να αναπτυχθεί ποιοτικά και όμορφα.»

Rochari_Thnos2

«Μην νομίζεις ότι είχαμε ιδέα από μαγαζιά, επιχειρήσεις και λοιπά σχετικά. Τίποτα. Ξέραμε μόνο ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι καλό και φυσικό, να μην αλλοιώνει το τοπίο.»

Rochari_Thnos3

Και κάπως έτσι, φυσικά, ξύλα και φοινικόφυλλα, παλέτες και καλάμια, μαξιλάρες και έθνικ υφάσματα, σανίδες του surf και σημαίες πειρατών, ένωσαν τις δυνάμεις τους . Προστέθηκαν αρκετές δόσεις reggae , indie rock, soul και deep house μουσικών, ποιοτικά ποτά και cocktails επιπέδου που φέρουν την υπογραφή του bartender Ηλία Στεργιόπουλου γνωστού από το αθηναϊκό Baba au Rum, και ο ρυθμός του Rochari άρχισε να δίνει τον παλμό του σε όποιον το επισκέπτεται. Και να τον κάνει φανατικό του.

Rochari_Thnos5

Rochari_Thnos4

Rochari_Thnos7

Rochari_Thnos8