Μπορεί να σκέφτεστε ότι και μόνο η διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο της διάσημης υπερπολυτελούς αλυσίδας ξενοδοχείων Four Seasons είναι μια μοναδική εμπειρία, όμως το αλάτι και το πιπέρι κρύβεται στο φαγητό…
Σας παρουσιάζουμε τον οδηγό με τα καλύτερα εστιατόρια της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Seasons στον κόσμο, που έχουν βραβευτεί με αστέρια Michelin. Άλλωστε για τον «κόσμο του φαγητού» δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση και αναγνώριση από αυτά τα… αστέρια!
Ο οδηγός Michelin Guide έχει μακρά ιστορία εκατοντάδων ετών, πίσω από το σύστημα αξιολόγησης που εφαρμόζει. Ετοιμάστε τους ουρανίσκους σας και κάντε -έστω και νοερό ταξίδι-… στα αστέρια της απόλαυσης!
Il Lago, Γενεύ, Ελβετία
Το τελευταίο εστιατόριο Four Seasons που κέρδισε μια θέση στον κατάλογο των αστεράτων εστιατορίων της Michelin είναι το Il Lago, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο της αλυσίδας στη Γενεύη (Four Seasons Hotel des Bergues Geneva). Το εστιατόριο κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο του αστέρι. Οι δημιουργίες του σεφ Saverio Sbaragli έχουν επηρεαστεί από την κουζίνα της βόρειας Ιταλίας, μαζί με μεσογειακές επιρροές.
Με ένα τέτοιο «γευστικό εισιτήριο» δεν είναι να απορεί κανείς πώς το Il Lago είναι το μόνο ιταλικό εστιατόριο στη γαλλόφωνη περιοχή της Ελβετίας, που κέρδισε την προσοχή του Οδηγού Michelin.
Il Palagio, Φλωρεντία, Ιταλία
Στο βραβευμένο με ένα αστέρι εστιατόριο του ξενοδοχείου Four Seasons Hotel Firenze, Il Palagio, κανείς μπορεί να γευτεί ιταλική κουζίνα με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση. Ο σεφ Vito Molica επιλέγει τα πιο φρέσκα υλικά της περιοχής, ενώ το πιάτο που του προσέφερε τη διεθνή αναγνώριση ήταν τα ζυμαρικά Cavatelli με τυρί και πιπέρι συνοδευμένα με γαρίδες και μαριναρισμένα μικρά καλαμάρια. Το πιάτο αυτό ταιριάζει απόλυτα με κάποιο κρασί από τον κατάλογο του εστιατορίου, που προσφέρει συνολικά 50 διαφορετικές ετικέτες στους εκλεκτούς πελάτες του.
Le Cinq, Παρίσι, Γαλλία
Από ένα γαστριμαργικό ταξίδι στην Ευρώπη, δε θα μπορούσε να λείπει μια στάση στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι. Το θρυλικό εστιατόριο Le Cinq, του ξενοδοχείου Four Seasons Hotel George V, σερβίρει κλασική γαλλική κουζίνα. Έχει διακριθεί με δύο αστέρια Michelin, ενώ την κουζίνα του «διευθύνει» ο εξαιρετικός σεφ Eric Briffard.
CUT, Beverly Wilshire, Μπέβερλι Χιλς, ΗΠΑ
Μιλώντας για σεφ με… «αστρικές δυνάμεις» δε μπορούμε παρά να κάνουμε μια αναφορά στον παγκοσμίου φήμης μάγειρα Wolfgang Puck. Αν ο δρόμος σας βγάλει στο Beverly Hills, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο εστιατόριο CUT του ξενοδοχείου Beverly Wilshire στο Μπέβερλι Χιλς. Πέρα από τις πρωτοποριακές δημιουργίες του διάσημου σεφ, που του χάρισαν το δικό του αστέρι, ίσως θα έχετε την ευκαιρία να… δείτε από κοντά και κάποιον από τους γνωστούς αστέρες της βιομηχανίας του Χόλιγουντ.
Caprice και Lung Keen Heen, Χονγκ Κονγκ
Το Four Seasons Hotel Hong Kong συνεχίζει την παράδοση της γαστρονομικής αρτιότητας που το συνοδεύει, όχι με ένα, αλλά με δύο εστιατόρια που έχουν διακριθεί με αστέρια Michelin. Το Caprice, το γαλλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, έχει κερδίσει δύο αστέρια και υπεύθυνος της κουζίνας του είναι ο ταλαντούχος, νεαρός σεφ Fabrice Vulin. Για μια αυθεντική καντονέζικη κουζίνα, οι ενδιαφερόμενοι δε χρειάζεται να πάνε μακριά…
Αρκεί να ανεβούν στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου, στο εστιατόριο Lung King Heen. Το όνομά του σημαίνει «Η θέα του δράκου». Υπεύθυνος της κουζίνας είναι ο σεφ Chan Yan Tak, ο πρώτος κινέζος σεφ στον κόσμο, που κέρδισε τρία αστέρια Michelin.
Zi Yat Heen, Μακάο, Κίνα
Στο ξενοδοχείο Four Seasons Hotel Macao, Cotai Strip, το εστιατόριο Zi Yat Heen, βραβευμένο με δύο αστέρια, προσφέρει επίσης στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να γνωρίσουν στους ουρανίσκους τους, εξαιρετικές γεύσεις με επιρροές από την καντονέζικη κουζίνα. Τα πιάτα του μενού «υπογράφει» ο σεφ Ho Pui Yung.