Διακοπές: Πού χάσατε το κινητό σας;

Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να χάσετε το κινητό σας τηλέφωνο, κατά τη διάρκεια των διακοπών σας;

Σύμφωνα με νέα έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας Protect Your Bubble, οι πιθανότητες να το ξεχάσετε σε κάποιο σημείο της περιήγησης σας είναι αρκετά αυξημένες. Πόσες και πόσες φορές δεν αναζητούμε το κινητό μας τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτή η συσκευή, όσο χρήσιμη και εύχρηστη κι αν είναι, μοιάζει να χάνεται από τα μάτια μας, την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Κι ενώ η λύση του να καλέσουμε τον αριθμό και με το χτύπημα να ενοπίσουμε τη θέση του, μπορεί να είναι η πιο εύκολη, σκεφτείτε πόσο πιο δύσκολο είναι να ακλουθήσετε αυτή την πρακτική σε ένα ταξίδι σας στο εξωτερικό, όταν δεν έχετε πρόσβαση σε άλλη τηλεφωνική συσκευή.

Για να μην ψάχνετε άδικα, σας παρουσιάζουμε τα πιο συνηθησμένα μέρη, στα οποία μπορεί να έχετε ξεχάσει το κινητό σας, σε ένα ταξίδι. Το 25,3 % των κινητών τηλεφώνων, έχουν χαθεί κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε αξιοθέτα, ενώ το 23,4% στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα στη πύλη αναχώρησης.

Οι υπόλοιπες κορυφαίες πιθανές τοποθεσίες για να χάσει κάποιος το τηλέφωνο του, ενώ ταξιδεύει, είναι το ξενοδοχείο (21,7 %), τα μέσα μαζικής μεταφοράς (18,1 %), ή το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο (11,5 %). Σε περίπτωση που είχατε την ατυχία να χάσετε το τηλέφωνό σας, πάρτε παρηγοριά από το γεγονός ότι δεν είστε μόνοι.

Στην Αμερική ένα κινητό τηλέφωνο χάνεται από κλοπή ή αφηρημάδα του κατόχου του, κάθε 3,5 δευτερόλεπτα. Πιο συχνά μέρη είναι οι καφετέρειες, τα μπαρ και οι επαγγελματικοί χώροι.