Οι 10 πιο επικίνδυνοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο

Για τολμηρούς ταξιδιώτες

Άλλοι επιλέγουν ήσυχους προορισμούς, για χαλάρωση, ενδοσκόπηση και ανασυγκρότηση. Υπάρχουν και εκείνοι οι ταξιδιώτες, που δε συμβιβάζονται παρά με ότι πιο extreme και εκκεντρικό έχει να τους προσφέρει αυτός ο συναρπαστικός πλανήτης- προσφέρει συγκινήσεις για όλα τα γούστα. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα αφορά στην δεύτερη κατηγορία, στους εραστές της αδρεναλίνης και της ακραίας τόλμης.

Παρακάτω δείτε τη λίστα με τις πιο συναρπαστικές αλλά και επικίνδυνους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, όπως τη συνέταξε το brightside. 

Η Κοιλάδα του Θανάτου, ΗΠΑ

Βρίσκεται νοτιανατολικά της οροσειράς Σιέρρα Νεβάδα και καλύπτει μια έκταση 7.800 km2. Συγκρατείστε ότι πρόκειται για το πιο ξηρό και θερμό μέρος της Βόρειας Αμερικής, το δεύτερο ξηρότερο ολόκληρου του πλανήτη (με την έρημο Ατακάμα στηΧιλή να κατέχει την πρώτη θέση) και το θερμότερο μέρος στη Γη. Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ, ήταν 56,7°C στις 10 Ιουλίου 1913 στο πάρκο Γκρινλαντ. Οπότε, όσο ανθεκτικός είναι κάποιος ο καυτός ήλος θα τον εξαντλήσει πολύ γρήγορα. 

Έρημος Ντανακίλ, Ερυθραία 

Η ατμόσφαιρα εδώ είναι κάτι παραπάνω από αφόρητη, με θερμοκρασίες ημέρας που ξεπερνούν τους 50°C. Η περιοχή, γνωστή και για τα ηφαίστεια, είναι ένα από τα χαμηλότερα και θερμότερα μέρη στη ΓΗ. Πολλοί θα τη χαρακτηρίσουν κόλαση επί γης και δε θα έχουν άδικο, αλλά παρ΄όλα αυτά, υπάρχουν περιπετειώδεις τύποι από όλο τον κόσμο που την επισκέπτονται. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε ότι απαγορεύεται η διέλευση της ερήμου χωρίς επαγγελματία ξεναγό. 

Όρος Ουάσιγνκτρον, ΗΠΑ 

Η κορυφή του όρους Ουάσιγκτον, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με τους γρηγορότερο άνεμοι στην επιφάνεια της Γης. Η υψηλότερη ταχύτητα που έχει καταγραφεί εδώ είναι 327 km/h). Οι ισχυροί άνεμοι, ωστόσο, δεν είναι το μόνο πρόβλημα με αυτή την περιοχή- οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν τόσο χαμηλά ακόμα και τους -40 βαθμούς και οι συνεχείς σφοδρές χιονοπτώσεις κάνει το όρος ένα πολύ επικίνδυνο μέρος.

Παρά το μέτριο ύψος του (1.917 μέτρα), θεωρείται μια από τις πιο θανατηφόρες κορυφές του κόσμου. Το φορτίο που θα νιώσει κανείς εκεί, μπορεί να συγκριθεί με αυτό που θα βίωνε στη κορυφή του Έβερεστ.

Ηφαίστειο Sinabung, Ινδονησία 

Είναι ενεργό ΚΑΙ βρίσκεται στο ινδονησιακό νησί της Σουμάτρα. Εκρήξεις σημειώνονται αρκετά συχνά,αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους χωρίς στέγη και εξαθλιωμένους. Οι κοντινές πόλεις και χωριά έχουν καλυφθεί αρκετές φορές με λάβα και στάχτη: τα έτη 2010, 2013, 2014 και 2015. Η τελευταία έκρηξη σημειώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 2016 με ένα θανατηφόρο νέφος από ηφαιστειακό αέριο, πέτρες και τέφρα να καλύπτει την περιοχή. Οπότε κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί εκεί αύριο. 

lha da Queimada Grande (το νησί των φιδιών), Βραζιλία

 

Κρυμμένο κάπου στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, αυτό το νησί είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως το πιο επικίνδυνο μέρος στον πλανήτη. Ο λόγος φυσικά είναι πολύ απλός - αυτό το μέρος είναι γεμάτο από ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου, τα Bothrops (βόθροπες). Οι ερευνητές εκτιμούν ότι στο νησί ζουν περίπου πέντε φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο. Υπάρχουν πολλές ιστορίες ανθρώπων που υπέκυψαν στα τραύματά τους από τα θανατηφόρα αυτά ερπετά, σε χρόνο μηδέν.

Εθνικό Πάρκο Madidi, Βολιβία 

Με μια πρώτη ματιά, το μέρος αυτό μοιάζει ειδυλλιακό, αλλά στην πραγματικότα κρύβει κινδύνους. Γιατί; Γιατί εδώ έχει βρει πρόσφορο έδαφος η πιο δηλητηριώδη και επικίνδυνη βλάστηση στον κόσμο: κάθε επαφή με κάποιο από τα φυτά που αναπτύσσονται στο πάρκο, μπορεί να προκαλέσει έντονο κνησμό, εξάνθημα και ζάλη. Κάθε γρατζουνιά ή ακόμα και μια μικρή πληγή, μπορεί να μολυνθεί με τροπικά παράσιτα.

Κοιλάδα του θανάτου, Kamchatka, Ρωσία 

Η χερσόνησος Kamchatka, στη ρωσική Άπω Ανατολή, έχει επίσης τη δική της Κοιλάδα του Θανάτου. Βρίσκεται όχι πολύ μακριά από την περίφημη Κοιλάδα Geysers. Οι υψηλές συγκεντρώσεις των τοξικών αερίων που βρέθηκαν στην περιοχή αυτή, αποτελούν σοβαρή απειλή για κάθε ζωντανό οργανισμό: φυτά και τα ζώα πεθαίνουν , ενώ οι άνθρωποι σύντομα αρχίζουν να νοιώθουν αδιαθεσία. 

Ατόλη μπικίνι, Νησιά Μάρσαλ 

Χαμένο κάπου στον ωκεανό, αυτό το νησί είναι σαν παράδεισος, έτσι δεν είναι; Μάθετε όμως, ότι εδώ γίνονται πολυάριθμες πυρηνικές δοκιμές που το μετέτρεψαν σε έναν... τροπικό σκουπιδότοπο. Οι  ντόπιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ το νησί ακόμη παραμένει επικίνδυνο για τους ζωντανούς οργανισμούς: τα υψηλά ποσοστά ακτινοβολίας που καταγράφονται μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Βασίλειο των ελεφάντων, Chonburi, Ταϊλάνδη 

Στο βασίλειο των ελεφάντων, ο ιδιοκτήτης φάρμας με κροκόδειλους μισθώνει μια μικρή ξύλινη εξέδρα για τους τουρίστες - εξέδρα είναι πολύ μικρή που επιπλέει στο νερό χάρη στα βαρέλια που έχει. Μέσα σε αυτήν, οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους και να ταΐσουν τους κροκόδειλους... Τους δίνουν κομματάκια κρέατος και τα άγρια ζώα, πηδούν έξω από το νερό για να τα φτάσουν. 

Τρίγωνο Αφάρ, Αιθιοπία 

Το ηφαίστειο Erta Ale στο τρίγωνο Αφάρ είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα στον πλανήτη. Μικροσεισμοί τραντάζουν συνεχώς την περιοχή, σχηματίζοντας πολλά βαθιά χάσματα. Αυτό συμβαίνει επειδή το Έρτα Άλε περιέχει 2 λίμνες λάβας σε ένα κρατήρα. Το ποσό της λάβας σε αυτόν αλλάζει συνεχώς προκαλώντας κίνηση στην επιφάνεια της γης.