Η Γαλλία είναι η πιο φιλόξενη χώρα στην Ευρώπη;

Καταρρίπτοντας τη φήμη, που ακολουθεί τους Γάλλους εδώ και πολλά χρόνια, χαρακτηρίζοντας τους αγενείς και αφιλόξενους, η έρευνα του Hotels.com αναδεικνύει την φιλόξενη πλευρά της Γαλλίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους Κινέζους ταξιδιώτες, η Γαλλία είναι η πιο φιλόξενη χώρα στην Ευρώπη, ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι προηγείται του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η είδηση δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή, αφού η γαλλική κυβέρνηση, ξεκίνησε πρόσφατα ένα νέο “Σχέδιο δράσης για τον τουρισμό”, το οποίο προσκαλεί τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να αποδείξουν ότι η φήμη, που ακολουθεί τη χώρα δεν ευσταθεί.

Μια πιθανή εξήγηση για τα αποτελέσματα της έρευνας, έχει να κάνει με το θέμα της βίζας. Η Γαλλία είναι χώρα εντός Σένγκεν και απαιτεί μόνο μία ενιαία θεώρηση(βίζα) για να την επισκεφθεί κάποιος, σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο, τον μεγάλο ανταγωνιστή της Γαλλίας στον τουρισμό, που ζητά ξεχωριστή βίζα για τους Κινέζους τουρίστες.

Συνεπώς, οι ταξιδιώτες από την Κίνα, απολαμβάνοντας αυτή την ευκολία, επιλέγουν την Γαλλία ως την πιο φιλόξενη χώρα στην Ευρώπη.