Οι 5 ωραιότεροι καταρράκτες της Ελλάδας

Οι 5 ωραιότεροι καταρράκτες της Ελλάδας

Αξίζει τον κόπο να τους επισκεφτείτε και να βγάλετε φωτογραφίες που θυμίζουν καρτ-ποστάλ

Η Ελλάδα διαθέτει αρκετούς και εντυπωσιακούς καταρράκτες.

Εκτός από τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας, πολύ γνωστό είναι επίσης και το φαράγγι Πάντα Βρέχει, στο Καρπενήσι, με το όνομά του να περιγράφει ακριβώς αυτό που συμβαίνει: διαρκώς να πέφτει νερό.

Εξίσου ωραίοι και εντυπωσιακοί είναι και οι καταρράκτες στην Παλαιοκαρυά των Τρικάλων, στο Πολυλίμνιο της Μεσσηνίας, στους «νησιώτικους» καταρράκτες στη Σαμοθράκη αλλά και στη Λευκάδα καθώς επίσης και στα Θεοδώριανα, στην Ήπειρο.

Έδεσσα

Τα τέσσερα ποτάμια που περνούν μέσα από την Έδεσσα σχηματίζουν δώδεκα καταρράκτες. Οι δύο είναι επισκέψιμοι.

Καταρράκτες Δρυμώνα, Εύβοια

Γεμάτη εκπλήξεις η Εύβοια, επιφυλάσσει και αυτή την υπέροχη εικόνα του καταρράκτη σε εκείνους που επιλέγουν να την εξερευνήσουν. Οι καταρράκτες του Δρυμώνα βρίσκονται στη βόρεια Εύβοια, σε υψόμετρο 620 μέτρων.

Παλαιοκαρυά, Τρίκαλα

Το επιβλητικό γεφύρι της Παλαιοκαρυάς στέκει εκεί από τον 16ο αιώνα, συμπληρώνοντας το εξαιρετικό τοπίο με τους τεχνητούς καταρράκτες.

Νέδα

Το φαράγγι της Νέδας διασχίζει ο ομώνυμος ποταμός που πηγάζει από τους πρόποδες του Λυκαίου όρους, κοντά στο χωριό Πέτρα, και μοιράζεται ανάμεσα σε Αρκαδία, Ηλεία και Μεσσηνία. Τα νερά της Νέδας ακολουθούν μια εκπληκτική πορεία για να καταλήξουν στον Κυπαρισσιακό κόλπο, καλύπτοντας διαδρομή 32 χιλιομέτρων.

Πολυλίμνιο, Μεσσηνίας

Ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά της Πελοποννήσου.