Τα do’s και τα don’ts για να ταξιδέψετε στο Κιργιστάν

Τα do’s και τα don’ts για να ταξιδέψετε στο Κιργιστάν

Η πρωτεύουσα Μπισκέκ αποτελούσε στην αρχαιότητα μια από τις στάσεις για τα καραβάνια και μέρος του Δρόμου του Μεταξιού

Το Κιργιστάν βρίσκεται στην κεντρική Ασία, δυτικά της Κίνας και νότια του Καζακστάν.

Η πρωτεύουσα Μπισκέκ, κτισμένη σε υψόμετρο 800 μέτρων, αποτελούσε στην αρχαιότητα μια από τις στάσεις για τα καραβάνια και μέρος του Δρόμου του Μεταξιού και άλλων εμπορικών και πολιτιστικών διαδρομών.

Σύμφωνα με τους θρύλους οφείλει το όνομα της στον ήρωα Μπισκέκ που πολέμησε για την ανεξαρτησία της χώρας τον 18ο αιώνα.

DO - Επισκεφθείτε το Μπισκέκ

Το Μπισκέκ είναι μια ευχάριστη πόλη με φαρδιές λεωφόρους και επιβλητικά κτίρια σοσιαλιστικής αρχιτεκτονικής. Ιδρύθηκε το 1825 και το 1926 μετονομάστηκε σε Φρούνζε, προς τιμήν του στρατηγού Φρούνζε, που ήταν στενός συνεργάτης του Λένιν. Το 1991 η πόλη ξαναπήρε το ιστορικό της όνομα. Είναι δεντρόφυτη με πολλά πάρκα, κήπους και όμορφα σπίτια.

DON'T – Μην οδηγείτε

Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι είναι γενικά εντάξει, αλλά η κατάσταση των μικρότερων δρόμων μπορεί να είναι λίγο... επικίνδυνη. Θεωρούν φυσιολογικό οι οδηγοί να περνούν στην άλλη πλευρά του δρόμου αν υπάρχουν λακκούβες - κάτι που οι ντόπιοι το αντιμετωπίζουν πολύ καλύτερα από τους ξένους οδηγούς. Αντ 'αυτού επιλέξτε τα λεωφορεία και τα ταξί.

DO - Παρατηρήστε την αλλαγή της φρουράς

Αυτό γίνεται καθημερινά στην πλατεία Ala Too

DO - Επισκεφθείτε το Osh Bazaar

Η κύρια αγορά του Μπισκέκ είναι θαυμάσια με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα της ανατολής και τα αλμυρά σνακ.

DON’T – Προσοχή στους τσαντάκηδες

Όπως και στις περισσότερες πόλεις που οι αγορές τους είναι γεμάτες κόσμο, πρέπει να προσέχεις πως θα πληρώσεις χωρίς να αφήσεις τη τσάντα πουθενά.

DO - Επισκεφθείτε το φαράγγι του Ala Archa

Μόνο 30-40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Μπισκέκ, αυτό το εθνικό πάρκο είναι γνωστό για τις τουλίπες του την άνοιξη. Είναι μια όμορφη αλπική κοιλάδα.

DON’T - Μην κάνετε μπάνιο στο ποτάμι

Όσο δελεαστικό και αν είναι μην κάνετε βουτιά, διότι το νερό είναι πολύ παγωμένο!