5 πράγματα που σοκάρουν όσους ταξιδεύουν πρώτη φορά στο Λος Άντζελες

5 πράγματα που σοκάρουν όσους ταξιδεύουν πρώτη φορά στο Λος Άντζελες

Με υψηλές θερμοκρασίες και πολυεθνικό χαρακτήρα, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες

Εδώ είναι 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν από την προσγείωση σας στη La La Land (Λος Άντζελες).

1. Η πινακίδα του Χόλιγουντ δεν είχε ποτέ νόημα

Ανεγέρθηκε το 1923, η αρχική πινακίδα - «Hollywoodland» - ήταν ένα διαφημιστικό τέχνασμα για μια πολυτελή ανάπτυξη ακινήτων. Σκοπός της ήταν να μείνει μόνο για 18 μήνες, αλλά έμεινε μέχρι το 1978 - έπειτα βγήκε η κατάληξη «land». Μετά ήρθε ο Χιου Χέφνερ και μία ολοκαίνουργια πινακίδα ανεγέρθηκε και το Χόλιγουντ σώθηκε για πάντα! Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα ακίνητα ήταν ανέκαθεν ο οικονομικός οδηγός αυτού του προαστίου και όχι η κινηματογραφική βιομηχανία.

2. Το LA ήταν στο Μεξικό

Οι ΗΠΑ κέρδισαν τον έλεγχο της πολιτείας της Καλιφόρνιας το 1847 κατά τη διάρκεια του μεξικανο-αμερικανικού πολέμου. Αλλά δεν θα χρειαστούν πολλοί επισκέπτες για να συνειδητοποιήσουν ότι ο πολιτισμός του Μεξικού και της Καλιφόρνιας είναι καλά συνυφασμένος και ότι οι Μεξικανοί εργάτες υποστηρίζουν τη βιομηχανία της χώρας.

3. Σπαταλήστε το χρόνο σας (και τα χρήματα) κάνοντας περιηγήσεις στο Hollywood Hills

Μην ακούτε τους «ντελάληδες» στη λεωφόρο του Hollywood - αυτές οι εκδρομές δεν είναι τίποτα άλλο παρά δαπανηρές γραφικές κινήσεις σε ανοικτά λεωφορεία. Η καλύτερη λύση είναι η μίσθωση ενός αυτοκινήτου και να κάνετε μόνοι σας την περιήγηση (θα είναι αρκετά φθηνότερη).

4. Υπάρχουν μυστικές υπόγειες σήραγγες κάτω από το Downtown LA

Το κέντρο ήταν το κέντρο των παράνομων περιστατικών κατά τη διάρκεια της Απαγόρευσης. Διεφθαρμένοι αξιωματούχοι της πόλης φημολογείται ότι έκαναν λαθρεμπόριο αλκοόλ σε όλη την 18 χιλιομέτρων υπόγεια σήραγγα. Ονομάστηκε η «πρώην εθνική οδός του LA underground», οι σήραγγες είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό απρόσιτες, κυρίως λόγω της απειλής που είχαν ή θα δημιουργούνταν κατά τη διάρκεια σεισμών. Ορισμένα τμήματα των σηράγγων είναι προσβάσιμα αλλά ιδιόκτητα.

5. Χρειάζεται μόνο μια ώρα για να οδηγήσετε και να φτάσετε σε μία από τις καλύτερες ακτές του κόσμου

Θα ήταν ένα μεγάλο έγκλημα να επισκεφθείτε το Λος Άντζελες και να μην δείτε μερικές από τις ακτές του. Είτε πρόκειται για μία μίνι απόδραση στην παραλία Venice ή στην παραλία Santa Monica ή μια κρουαζιέρα βόρεια κατά μήκος της περίφημης ακτής του Malibu, οι αμμουδερές ακτές θα σας κλέψουν την καρδιά.