Δύο ελληνικά μέρη στα 50 κορυφαία του κόσμου

To Conde Nast Traveler αναδεικνύει την Ελλάδα ανάμεσα στα καλύτερα σημεία του πλανήτη

Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου δημοσίευσε τη λίστα με τα 50 ομορφότερα μέρη στην Ευρώπη, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται και δύο ελληνικά.

Σύμφωνα με το Conde Nast Traveler, λοιπόν, η Ευρώπη αν και η μικρότερη από τις συνολικά 7 ηπείρους του κόσμου έχει να υπερηφανεύεται για τα μοναδικής ομορφιάς τοπία της. Τοπία που αν τα αντικρίσεις σε ταξιδεύουν, σε μαγεύουν, σε χαλαρώνουν, σε κάνουν να νιώθεις νοσταλγία, σου δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα. Τοπία που αποτυπώνονται στη φωτογραφική μνήμη του μυαλού για πάντα. Τοπία που αξίζει να επισκεφτείς έστω και μία φορά στην ζωή σου.

Από την Ισλανδία μέχρι τη Μάλτα και από την Πορτογαλία μέχρι την Κωνσταντινούπολη, το αμερικάνικο περιοδικό ξεχωρίζει μέρη που μέχρι πρότινος δεν γνώριζες ότι υπάρχουν. Μέρη με αμέτρητες εκτάσεις λεβάντας ή αμπελιών, με εκπληκτική αρχιτεκτονική που δύσκολα θα συναντήσεις κάπου αλλού, με απίστευτη γραφικότητα, με ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς, με εκθαμβωτική φυσική ομορφιά –μέρη που μοιάζουν ψεύτικα στο μάτι.

Μαγευτικό το τοπίο στην Τοσκάνη

Από τα πιο αντιπροσωπευτικά είναι η Τοσκάνη με τους αμπελώνες και τους χαμηλούς λόφους, τα μικρά αγροτικά χωριά και τα μεσαιωνικά κάστρα, το Hallstatt στην Αυστρία με το αλπικό φυσικό σκηνικό και τα πανέμορφα κτήρια του 16ου αι., η μία και μοναδική La Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, σε σχέδια του Ισπανού αρχιτέκτονα Antoni Gaudi, η Μπριζ στο Βέλγιο με τα ρομαντικά κανάλια και τα παραποτάμια κουκλίστικα σπιτάκια.

Στα συνολικά 50 σημεία ανά την Ευρώπη που υποδεικνύει το αμερικάνικο περιοδικό βρίσκονται και δύο ελληνικά, που μας κάνουν να υπερηφανευόμαστε ολοένα και περισσότερο για τις ομορφιές του τόπου μας. Στη δέκατη θέση βρίσκεται το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, μία από τις τρεις ομορφότερες και πιο φημισμένες παραλίες του νησιού, στο νοτιοδυτικό τμήμα του.

Πανοραμική άποψη της παραλίας με τα κρυστάλλινα νερά

Με τη φήμη του να έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, καθηλώνει τους επισκέπτες του με τα απότομα, ψηλά και ολόλευκα βράχια που φτάνουν κατακόρυφα στην ακτή και αφήνουν μόνο μια μικρή λωρίδα γης από τη θάλασσα. Η παραλία ξεχωρίζει για την ολόλευκη άμμο και τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ, παραδεισένια, βαθιά νερά.

  • Μάθετε ποιο είναι το 2ο ελληνικό μέρος που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Conde Nast Traveler στο www.greekguide.com

Στη κεντρική φωτογραφία η πανέμορφη Μπριζ στις Βρυξέλλες