Casa Dolce, μια κορυφαία gelateria στη Μύκονο κάνει τη διαφορά

Οδηγός Μύκονος
Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Τον Ιούνιο του 2010, λειτούργησε στο νησί των Ανέμων το Casa Dolce και αυτόματα ήρθε να συμπεριληφθεί στα σημεία της χώρας μας όπου θα δοκιμάσει κανείς κορυφαία ποιότητα και γεύση παγωτού. Τότε, βέβαια, σε άλλο σημείο, μιας και το Casa Dolce πλέον το εντοπίζουμε σε νέο, μεγαλύτερο χώρο στην περιοχή Ευαγγελιστράκι, λίγα μόλις λεπτά έξω από τη Χώρα.

Οδηγός Μύκονος

Γιατί όμως δεν πρόκειται για ακόμα ένα τυπικό ζαχαροπλαστείο-gelateria; Εδώ, συναντάμε κάτι μοναδικό, μιας και ο Νίκος Κουκιασας ή αλλιώς ο μάγος του παγωτού και η σύζυγός του Μαργαρίτα Τσακιρίδη παράγουν μόνοι τους τις πρώτες ύλες του παγωτού και έτσι μπορούν να έχουν μοναδικά προϊόντα και παράλληλα δεν είναι εξαρτημένοι από διάφορες εταιρίες πρώτων υλών . Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε παγωτό έχει την δική του γεύση που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού.

Ένα άλλο σημείο διαφοροποίησης είναι πως ο Νίκος με περίσσια φαντασία και γνώση, είναι ο μόνος που κατορθώνει πέραν των κλασικών γεύσεων να προσφέρει στο κοινό πιο... ψαγμένες χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα της Μυκόνου (κι όχι μόνο). Έτσι εδώ έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε γεύσεις όπως η κοπανιστή , η μελόπιτα και το αμυγδαλωτό αλλά και άλλες ελληνικές γεύσεις όπως το μουστοκούλουρο , ο χαλβάς , το τσουρέκι ,το τζατζίκι, η φέτα κ.α.

Μοναδικότητα στην γεύση, κορυφαία ποιότητα πρώτης ύλης, πρωτοποριακές γεύσεις αλλά και εξαιρετικές τιμές είναι μερικά από τα όσα κατατάσσουν το Casa Dolce μοναδικό στο είδος του.

Πάμε όμως στο story πίσω από τo «brand». Μια ιστορία έρωτα κι αγάπης έφερε τον Νίκο Κουκιάσα στο νησί, από το οποίο κατάγεται η σύζυγος του. « Η Μύκονος είναι ο τόπος καταγωγής της συζύγου,τόπος των διακοπών μας τα τελευταία 15 χρόνια και μεγάλος έρωτας . Τελικά κάποια στιγμή κατάλαβα ότι αυτό το νησί η θα το λατρέψεις η θα το μισήσεις. Είμαι ανάμεσα στους τυχερούς που το λάτρεψαν . Είμαι μόνιμα στην Μύκονο 5χρονια τώρα και αισθάνομαι Μυκονιάτης», μου λέει όταν τον ρωτάω πώς αποφάσισε να μετακομίσει στο νησί.

Τα εξωτερικά τραπεζάκια του νέου χώρου μου θυμίζουν κάτι από «οικογενειακή αυλή». Δοκιμάζω το παγωτό τσουρέκι (του οποίου έγινε φανατική!) ενόσω συζητάμε με τον Νίκο και τη Μαργαρίτα κι αισθάνομαι αυτή την οικειότητα που σου βγάζουν μόνο άνθρωποι σεμνοί, προσγειωμένοι και φιλόξενοι. Θυμάμαι έντονα ακόμα την πρώτη χρονιά του Casa Dolce και το πόσο πολύ είχα ενθουσιαστεί που επιτέλους η Μύκονος απέκτησε ένα «κορυφαίο σπίτι παγωτού». Έκτοτε το Casa Dolce το συναντάς παντού, κι όταν πεις τη λέξη «παγωτό» στο νησί όλοι σε στέλνουν στο χώρο του.

Νίκο, γιατί εντέλει αφιερώθηκες στο παγωτό (έχοντας 10 χρόνια και, εμπειρία και στη ζαχαροπλαστική); «Η δουλεία μας είναι δύσκολη αλλά κι αυτό ακόμα έχει τη γοητεία του. Το παγωτό είναι ένα φαινομενικά εύκολο προϊόν αλλά στην πραγματικότητα είναι παρά πολύ απαιτητικό, με παρά πάλες ιδιαιτερότητες . Πρέπει για παράδειγμα να γνωρίζεις σε βάθος τις ιδιότητες των υλικών και πως πρέπει να ισορροπήσεις ό,τι κάνεις . Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο παγωτό. Από την άλλη η ζαχαροπλαστική είναι πιο βατή παρ' ότι έχει και αυτή τα μυστικά της. Μάλλον γι' αυτό αγάπησα τόσο το παγωτό». Και έπραξες σοφά, θα συμπληρώσουμε εμείς οι λάτρεις του παγωτού, που κάθε φορά που θα μας βρίσκει στο νησί θα δίνουμε γευστικά και δρoσερά ραντεβού στο Casa Dolce.

Tip: Στο Casa Dolce εκτός από παγωτό θα βρείτε τούρτες, γλυκά και σιροπιαστά που είναι σκέτοι πειρασμοί. Καλό είναι να ρωτήσετε ποια γεύση παγωτού είναι καινούρια έτσι ώστε να δοκιμάσετε κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό!

Info:
Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή, Μύκονος, τηλ. 22891 10714, https://www.facebook.com/pages/Casa-Dolce-Gelateria-%CE%96%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/141008289273622?fref=ts

katoFasa_Article_Mykonos