Αν ένα μαγαζί μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορικό στην Κέρκυρα, αυτό δεν είναι άλλο από το ζαχαροπλαστείο Παπαγιώργης, στο κέντρο της Παλιάς Πόλης, στην πολυσύχναστη οδό Νικηφόρου Θεοτόκη. Με την τρίτη γενιά ιδιοκτητών της οικογένειας Δαφνή να βρίσκεται στο τιμόνι, η παράδοση συνεχίζεται με σεβασμό και μεράκι "διατηρώντας αναλλοίωτη τη συνταγή της επιτυχίας του παππού Γιώργου" όπως μας εκμυστηρεύεται ο συνονόματος Γιώργος Δαφνής, ένας εκ των τριών απογόνων και σημερινών ιδιοκτητών του ζαχαροπλαστείου.
Σημείο αναφοράς για ολόκληρο το νησί, το ιστορικό ζαχαροπλαστείο λειτουργεί περίπου 90 χρόνια, με την ιστορία του να ξεκινά το 1924, και έκτοτε να σημειώνει μόνο ανοδική πορεία.
Στον Παπαγιώργη θα έρθετε για να δοκιμάσετε το καλύτερο παγωτό του νησιού. Χειροποίητο, δικής τους παραγωγής, φτιαγμένο με κερκυραϊκό γάλα, κατορθώνει να μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη οποιουδήποτε ουρανίσκου το γευτεί. Οι παραδοσιακές γεύσεις του παππού παραμένουν σταθερές αξίες, ενώ η νέα γενιά έχει προσθέσει τις γεύσεις κουμ κουάτ, Παπαγιώργης (βανίλια με φράουλα, αμύγδαλο και κανέλα) και "αν είστε τυχεροί μέχρι και τέλη Ιουνίου θα προλάβετε να δοκιμάσετε την αγριοφράουλα, που την προμηθευόμαστε από τοπικούς, μικρούς παραγωγούς ", όπως τονίζει ο κύριος Δαφνής.
Πέραν του παγωτού ωστόσο, το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο φημίζεται και για τα γλυκά του με το κορυφαίο μιλφέιγ με μαρμελάδα αφριοφράουλας να έχει κλέψει την παράσταση, για τις τούρτες του (εδώ μπορείτε να απευθυνθείτε για οποιοδήποτε είδος εκδήλωσης) αλλά και τα τοπικά του προϊόντα που φτιάχνονται από την ίδια την οικογένεια. Κουμ κουάτ σε διάφορες μορφές, μάντολες και μαντολάτα καθώς και μια ευρεία γκάμα παραδοσιακών προϊόντων βρίσκονται στα ράφια του για να σας προσφέρουν γεύσεις του νησιού.
Παρόλο που η όψη του ζαχαροπλαστείου από τον Μάρτιο του 2015 έχει αλλάξει ριζικώς "ο κόσμος το αποδέχθηκε και το αγκάλιασε, καθώς διατηρήσαμε την παράδοση και το στυλ του", μας αποκαλύπτει ο κύριος Δαφνής.
Tip: Το Πάσχα αποτελεί αγαπημένο σταθμό για ντόπιους και επισκέπτες, οι οποίοι προμηθεύονται τη φημισμένη φογάτσα (είδος τσουρεκιού με προζύμι) αλλά και τις διάσημες κολομπίνες.
Info:
Καθημερινά: 08.00- 01.00
Τιμές: 1,5 ευρώ (μπάλα παγωτού)
Νικηφόρου Θεοτόκη 32, Παλιά Πόλη, Κέρκυρα
Τηλ. 26610 39474
[email protected]
www.facebook.com/papagiorgis1924?fref=ts