Ταξίδι στο Λονδίνο για ένα μοναδικό φεστιβάλ

Μια ολιγοήμερη απόδραση στο Λονδίνο είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσετε το καλοκαίρι σας. Ειδικά για τον Ιούλιο υπάρχει ένας επιπλέον λόγος για να επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της Βρετανίας, το Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής του Λονδίνου!

Η φετινή διοργάνωση θα δώσει στους επισκέπτες μια εικόνα για το παρόν και το μέλλον του τοπίου της πρωτεύουσας, ξεκινώντας από τα βάθη του μετρό και καταλήγοντας στα ψηλότερα κτήρια της πόλης.

Πάνω από 150 εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το φετινό φεστιβάλ, με το ημερολόγιο να περιλαμβάνει συζητήσεις διανοουμένων για το μέλλον της αρχιτεκτονικής, ψυγαγωγικές εγκαταστάσεις, pop- ups , εκδρομές και εκδηλώσεις για την οικογένεια.

Ένα από τα πολυαναμένομενα events, που έχει ήδη ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους είναι η πρόσκληση – πρόκληση να δημιουργηθεί το σχέδιο για μια νέα πολιτιστική συνοικία του Λονδίνου από LEGO!

Η τετράωρη εκδήλωση με τη συμβολή των Zaha Hadid Architects, Rogers Stirk Harbour + Partners, Stanton Williams και Witherford Watson Mann περιλαμβάνει συνεργασία με το κοινό, ούτως ώστε να παραδοθεί ένα σχέδιο φτιαγμένο αποκλειστικά από τουβλάκια Lego στη Royal Academy of Arts.

Παράλληλα, ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα θα κάνουν την εμφάνιση του σε όλη την πόλη, όπως το “Σπίτι των Μουσών” στο Μουσείο του Λονδίνου, η εγκατάσταση AA Rainforest από τους GUN αρχιτέκτονες στην πλατεία Bedford και το περίπτερο Serpentine Summer από στους κήπους του Kensington.

Θα υπάρξουν ακόμα, περισσότερες από 45 περιηγήσεις με λεωφορείο, ποδήλατο και με τα πόδια σε μερικά από τα πιο διάσημα κτήρια της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των Somerset House, του κτηρίου της Tate Modern και του σταθμού Battersea Power.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για τις 150 εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ με ένα κλικ εδώ