Ανακαλύψτε την άγρια ομορφιά των Highlands

Άγρια ομορφιά, θρύλοι για μυθικά τέρατα που κατοικούν σε μυστηριώδεις λίμνες, παραμυθένια κάστρα σε καταπράσινα λιβάδια, δασικές εκτάσεις και ποτάμια συνθέτουν το σκηνικό ενός από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Σκωτία, των Highlands!

Εξερευνήστε τις γεμάτες μυστήριο περιοχές του σκοτσέζικου βορρά και ανακαλύψτε τα μυστικά των γραφικών χωριών και πόλεων, που σας προσκαλούν σε μια μοναδική ταξιδιωτική περιπέτεια.

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να οργανώσετε μια απόδραση στα Highlands, αφού ο χειμώνας εκεί είναι βαρύς και πολλά ξενοδοχεία κλείνουν. Προετοιμαστείτε για διαστήματα βροχής, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, φορέστε άνετα παπούτσια και ξεκινήστε!

Τι να δείτε

Culloden

Ένα μέρος, που “μυρίζει” ιστορία, αυτό η μάλλον απόκοσμη περιοχή έχει γίνει διάσημη λόγω της ομώνυμης μάχης, που διεξήχθη εκεί το 1746. Εδώ οι Ιακωβίτες πάλεψαν διεκδικώντας το θρόνο της Βρετανίας. Στο σημείο θα δείτε αναπαραστάσεις της μάχης και θα μάθετε όλες τις πτυχές αυτής της σημαντικής για τη μετέπειτα ιστορία των Σκοτσέζων περιόδου. Ανοιχτά καθημερινά.

Κάστρο Urquhart

Το κάστρο Urquhart βρίσκεται σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία με μαγευτική θέα στις όχθες της λίμνης του Λοχ Νες. Το κάστρο έχει μια ιστορία συγκρούσεων, με παρελθόν 700 ετών και παρότι το μεγαλύτερο κομμάτι του αποτελείται σήμερα από ερείπια, ο επισκέψιμος χώρος φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή από μεσαιωνικά αντικείμενα που βρέθηκαν στο χώρο, ενώ ένα κατατοπιστικό βίντεο παρουσιάζει την ιστορική σημασία του κάστρου κατά τη διάρκεια των αγώνων για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Ανοιχτά καθημερινά.

Loch Ness

Η λίμνη Loch Ness είναι μια μεγάλη, βαθιά λίμνη γλυκού νερού, η οποία βρίσκεται περίπου 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ινβερνές, της πρωτεύουσας των Highlands. Διάσημη ως η κατοικία του θρυλικού τέρατος του Loch Ness, η λίμνη αποτελεί ένα από τα δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής, με πλήθος κόσμου και ερευνητών να προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να ξεδιαλύνουν την ύπαρξη ή όχι του τέρατος.

Πάρκο άγριας ζωής

Το Highland Wildlife Park φιλοξενεί σπάνια και υπό εξαφάνιση άγρια ζώα της Σκωτίας, καθώς και απειλούμενα ζώα από όλο τον κόσμο, που κατοικούν στα βουνά και στην τούνδρα. Καλύπτοντας μια έκταση πάνω από 900 στρεμμάτων, προσφέρει τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης. Επισκεφθείτε το στις 14:00 το μεσημέρι, την ώρα του ταΐσματος και δείτε από κοντά λύκους, κόκκινα πάντα και πιθήκους.

Καλοκαιρινές δραστηριότητες

Μια κρουαζιέρα παρέα με δελφίνια

Ο κόλπος Murray Firth φιλοξενεί την βορειότερη αποικία δελφινιών στον κόσμο. Μάλιστα, πολλά από αυτά είναι αρκετά φιλικά και κοινωνικά, κάνοντας αισθητή την εμφάνιση τους κατά τη διάρκεια που θα απολαμβάνετε την κρουαζιέρα σας στην περιοχή.

Θαλάσσια σπορ στις λίμνες

Η αφθονία των Highlands σε λίμνες γλυκού νερού, τα καθιστά ιδανικό προορσιμό για καλοκαιρινά θαλάσσια σπορ. Εταιρείες στις λίμνες Morlich και Insh κοντά στην πόλη Aviemore διοργανώνουν μαθήματα windsurfing, καγιάκ και ιστιοπλοΐας, αλλά και πεζοπορία στους λόφους της περιοχής και ορεινή ποδηλασία. Και οι δύο περιοχές έχουν εκπληκτική θέα στην κοιλάδα και οι απέραντες αμμουδιές του Loch Morlich είναι μια απόλαυση, αν είστε αρκετά τυχεροί για να βρεθείτε εκεί μια ηλιόλουστη ημέρα.

Ψάρεμα Στα Highlands

θα απολαύσετε το καλύτερο ψάρεμα στον κόσμο. Παρόλο που η περιοχή είναι γνωστή για τις ποικιλίες γλυκού νερού, όπως ο σολομός και η πέστροφα, η θαλάσσια αλιεία μπορεί να καταλήξει σε είδη, όπως skate και γαλέος στις περισσότερες παράκτιες περιοχές. Ο ποταμός Spey οδήγησε στη δημιουργία μια ξεχωριστής τεχνικής ψαρέματος, ενώ το ανέγγιχτο τοπίο του και τα άφθονα αποθέματα σολομού τον κατατάσσει στα καλύτερα ποτάμια της χώρας για ψάρεμα. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας ψαριών στα ύδατα της Σκωτίας, το ψάρεμα είναι μια απασχόληση για όλο τον χρόνο. Στην ιστοσελίδα Visit Scotland θα βρείτε μια ολοκληρωμένη λίστα των αλιευτικών περιόδων, με λίστες εκπαιδευτών και οδηγούς για την ενοικίαση εξοπλισμού και ειδικών αδειών αλιείας.

Πεζοπορία στα Highlands

Για βόλτες στην περιοχή Assynt, τα βιβλία A Hillwalker's Guide to Sutherland και Walk Sutherland του Tom Strang, δημοσιεύονται από ως τουριστικοί οδηγοί των Highlands της Σκωτίας. Ο συγγραφέας είναι εμπειρογνώμονας στην ορεινή πεζοπορία και προσφέρει ξεναγήσει και πολύτιμες συμβουλές για αξέχαστες διαδρομές.