Γευστική απόδραση στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής!

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, ήδη “μύρισε” καλοκαίρι σε πολλές περιοχές της χώρας μας και τι καλύτερο από μια εκδρομή γεμάτη υπέροχες δραστηριότητες στην αγκαλιά της φύσης! Επισκεφθείτε μια άγνωστη σε πολλούς πλευρά της Χαλκιδικής, την προ του Άθω περιοχή και ανακαλύψτε τη φυσική ομορφιά και την ιστορία της σε μια θεματική εβδομάδα στην πανέμορφη Ολυμπιάδα!

Τα ξενοδοχεία “Λιοτόπι” και "Germany” προσκαλούν τους φίλους και τους επισκέπτες τους σε μια θεματική εβδομάδα, που θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 19 Μαΐου, παρέχοντας τους εκτός από μια φιλόξενη διαμονή, ένα πλούσιο καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που σας υπόσχονται μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία.

Περιηγηθείτε στο πανέμορφο προσφυγικό χωριό της Ολυμπιάδας, χτισμένο κατά μήκος μιας όμορφης παραλίας που απλώνεται στο μυχό ενός φυσικού λιμανιού και πλαισιώνεται από καταπράσινα βουνά και μαγευτικές παραλίες, που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών.

Η Ολυμπιάδα πάνω απ' όλα απευθύνεται στον επισκέπτη που προτιμάει ήσυχες διακοπές, φύση παρθένα, καθαρή θάλασσα και παραλίες, μακριά από την πολυκοσμία.

Το ξενοδοχείο Λιοτόπι είναι ένα γοητευτικό άνετο ξενοδοχείο δίπλα στην θάλασσα με έναν πανέμορφο κήπο. Τα 16 διαφορετικά επιπλωμένα δωμάτια, εκ των οποίων τα δέκα έχουν θέα στην θάλασσα διαμορφώνονται σε δύο ορόφους με την σύγχρονη αισθητική να κυριαρχεί στην καλόγουστη επίπλωση τους αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους.

Η σημασία στην λεπτομέρεια θα σας κάνει να νιώσετε σημαντικοί, ενώ το άνετο φιλικό περιβάλλον και η φιλόξενη ατμόσφαιρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Σε κοντινή απόσταση, το ξενοδοχείο Germany θα σας υποδεχθεί με νησιώτικη ατμόσφαιρα. Το κτήριο που το φιλοξενεί χτίστηκε το 1966 και ανακαινίσθηκε το 1987, ενώ βρίσκεται στην κυριολεξία πάνω στη θάλασσας, προσφέροντας μοναδική θέα.

Η κυρία Τασούλα, η οικοδέσποινα του ξενοδοχείου θα σας προσφέρει παραδοσιακό βιολογικό πρωινό με τοπικά προϊόντα, φτιαγμένο από την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, Λουλουδιά Αλεξιάδου. Νόστιμες σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά, πίτες, ομελέτες, φρέσκες φρουτοσαλάτες, ντόπια γαλακτοκομικά είναι μερικά μόνο από τα εδέσματα που θα απολαύσετε.

Το δείπνο σερβίρεται στο εστιατόριο Ακρογιάλι, πάνω στη θάλασσα, όπου ο ιδιοκτήτης, Δημήτρης Σαρρής, σας προτείνει μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά πιάτα και τοπικές σπεσιαλιτέ που θα σας μείνουν αξέχαστες. Μάλιστα, υπάρχει δυνατότητα παροχής ειδικών γευμάτων για χορτοφάγους και για όσους ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη δίαιτα.

Δηλώστε συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις

Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της περιοχής οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα Αρχαία Στάγειρα, έναν πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, αλλά και να συμμετάσχουν σε συζήτηση με θέμα “Αριστοτελης η ζωή και το έργο του”, με συντονιστή τον πολιτικό επιστήμονα Ιωαννη Μποίτση.

Το πρωί της επόμενης ημέρας θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι βοτανολογίας από τον Γεωπόνο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θεοδόση Παπαθεοδοσίου και οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς φτιάχνεται ένας κήπος με βότσαλα στο μπαλκόνι τους.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει εργαστήριο μαγειρικής χρησιμοποιώντας βότανα από το Αριστοτελικό Βουνό και την γύρω περιοχή. Η κυρια Λουλουδια και ένας φίλος της Chef θα μαγειρέψουν μαζί σας.

Με μια όμορφη ποδηλατάδα μέσα από ειδικές διαδρομές στο βουνό της περιοχής θα ξεκινήσει η επόμενη μέρας σας, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και περίπατος και βοτανολογία σε μία συναρπαστική περιπατητική διαδρομή μέσα στο δάσος του Αριστοτελικού Βουνού, προστατευμένο από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Natura 2000.

Μην χάσετε την ενδιαφέρουσα συζητηση με θέμα: “Η χλωρίδα του Στρατωνικού Όρους” από την καθηγητρια βοτανολογιας  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Στέλλα Κοκκινη και τέλος απολαύσετε μια ωδή στη γαστρονομία, με ειδικά σχεδιασμένο gourmet μενού με την Λουλουδιά Αλεξιάδου και τον chef Ηλία Γκοτση στο ανακαινισμενο εστιατόριο Ακρογιάλι.

Αξίζει να δοκιμάσετε το μελωμένο χταπόδι, την μακαρονάδα με θαλασσινά, τα αχνιστά μύδια Ολυμπιάδας και το σκορδάτο χταπόδι, όλα μαγειρεμένα με προϊόντα της περιοχής.

Για τους πελάτες του ξενοδοχείου, οι δραστηριότητες της θεματικής εβδομάδας είναι δωρεάν, ενώ η διαμονή στο Liotopi σε δίκλινο με πρωινό και γεύμα θα σας κοστίσει 78 ευρώ τη βραδιά.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ