Από ομογενείς η αξιοποίηση του κτήματος Σκάλα Σκοτίνας

Στην περιοχή της Πιερίας πρόκειται να γίνει η πρώτη αξιοποίηση μεγάλης έκτασης για την ανάπτυξη σύγχρονων τουριστικών υποδομών από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου.

Πρόκειται για τη μακροχρόνια μίσθωση του κτήματος Σκάλα Σκοτίνας (έκτασης 400 στρ. περίπου), από την Ένωσης Φυσικών Προσώπων Γ. Δεληγιαννίδη-Χ. Χιονίδη (ελληνοαμερικανικών συμφερόντων). Η έκταση βρίσκεται στο 100ο χλμ. της εθνικής Θεσσαλονίκης – Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΔ, το επενδυτικό σχέδιο των επιχειρηματιών της ομογένειας, ύψους 40 εκατ. ευρώ περίπου, προβλέπει την ανάπτυξη ξενοδοχείου 4 αστέρων (κεντρικό κτίριο και μπάνγκαλοους) δυναμικότητας 443 κλινών, κάμπινγκ Α΄κατηγορίας δυναμικότητας 250 θέσεων, συνεδριακού κέντρου 500 θέσεων, εγκαταστάσεων spa, υπαίθριου θεάτρου, κλειστού γυμναστηρίου και αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ στην έκταση θα αναπτυχθούν και βιολογικές καλλιέργειες. Κατά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε εφάπαξ μίσθωμα ύψους 420.000 ευρώ.

Το ετήσιο μίσθωμα που θα καταβάλλει ο ανάδοχος στην ΕΤΑΔ Α.Ε. ανέρχεται σε ποσό 240.000 ευρώ, ενώ η σύμβαση προβλέπει και πρόσθετο αντάλλαγμα ως ποσοστό επί των δυνητικά διανεμόμενων κερδών, μετά την απόσβεση της επένδυσης.

Σημειώνεται ότι το 2011 είχε αποφασισθεί η ματαίωση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Κτήματος, μετά την ένσταση της τοπικής κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας εγκαταστάσεων κάμπινγκ εντός του ακινήτου.