Aνοικτοί οκτώ με οκτώ οι μεγαλύτεροι αρχαιολογικοί χώροι

Ελπιδοφόρες για τον ελληνικό τουρισμό και την εξυπηρέτηση και καλύτερη φιλοξενεία των τουριστών που θα υποδεχτεί το φετινό καλοκαίρι η χώρα μας είναι οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, κ. Κωστή Μουσουρούλη, στο πλαίσιο του συνεδρίου Posidonia Sea Tourism Forum, στο οποίο χορηγός επικοινωνίας είναι το news.gr.

Στην ομιλία του, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρόθεση να μείνουν ανοικτοί οι κύριοι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας, κυρίως οι μεγάλοι, από την ανατολή του ηλίου μέχρι τη δύση, δηλαδή από τις 08:00 έως τις 20:00.

Αντίστοιχα, προβλέπεται οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι να διατηρήσουν ωράριο από τις 09:00 μέχρι τις 16:00, προκειμένου να εξυπηρετούν όλους τους τουρίστες, αλλά και ειδικότερα τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοίων που κατεβαίνουν στα λιμάνια της χώρας.

Ο υπουργός επεσήμανε, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, κ. Κώστας Τζαβάρα τον ενημέρωσε την Δευτέρα ότι, ψηφίστηκε διάταξη σχετικά με τη λειτουργία μετά τη λήξη του ωραρίου, στους αρχαιολογικούς χώρους.

Το υπουργείο Ναυτιλίας συμφωνεί απόλυτα με την πρόταση και πρόθεσή του είναι να εφαρμοστεί το ωράριο άμεσα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μουσουρούλης ανακοίνωσε ότι θα προωθηθεί στη Βουλή νέος νόμος για τα πλοία αναψυχής, ενώ επιδιώκεται ενιαίο πλαίσιο για όλο το θαλάσσιο τουρισμό.