Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι έφερε επισκέπτες

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε από τους οργανωτές η φετινή εκδήλωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, αφού ξεπέρασε σε επιτυχία κάθε προηγούμενη διοργάνωση.

Τα ξενοδοχεία που άνοιξαν στην πόλη, καθώς και τα νοικιαζόμενα δωμάτια κατάφεραν να επιτύχουν πολύ υψηλές πληρότητες, που στις περισσότερες επισκέψεις άγγιξαν το 100%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου. Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα εστίασης όλων των ειδών (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, ταχυφαγεία, κλπ.) πέτυχαν ιδιαίτερα υψηλή κίνηση και σημαντικούς τζίρους, αναδεικνύοντας την διοργάνωση, ως την κορυφαία και με την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, ολόκληρης της χειμερινής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης δήλωσε ότι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις 2013 σημείωσαν πρωτοφανή επιτυχία, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι ομάδες που παρέλασαν ήταν 44 με 15.000 μέλη, ενώ υπολογίζεται ότι μόνο για την Κυριακή 17 Μαρτίου την παρέλαση παρακολούθησαν πάνω από 100.000 άτομα, ντόπιοι και επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία καταγγελία για αισχροκέρδεια καθ’ όλη διάρκεια του καρναβαλιού.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ξεκίνησε, με τους διοργανωτές να υπόσχονται μια μεγαλειώδη εκδήλωση το 2014.