Νέα εποχή για το Lonely Planet

Αλλαγή σελίδας για το φημισμένο περιοδικό Lonely Planet, αφού πωλήθηκε έναντι 75 εκατομμυρίων δολαρίων στον αμερικάνικο όμιλο NC2, αφότου η μητρική του εταιρεία το BBC δεν άντεξε άλλο την οικονομική του επιβάρυνση.

Tο παγκοσμίου φήμης ταξιδιωτικό brand, ιδρύθηκε το 1970 από τους Αυστραλούς Maureen και Tony Wheeler και στην συνέχεια πέρασε από τα χέρια του BBC Worldwide στην αρχή τμηματικά και στη συνέχεα εξ’ ολοκλήρου. Οι κοινές δηλώσεις των εμπλεκομένων πλευρών κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης ισχυροποίησης του δολαρίου Αυστραλίας, την ταχεία ενοποίηση της εκδοτικής βιομηχανίας και της παγκόσμιας ύφεσης που επηρέασε τα ταξίδια αναψυχής.

Οι Maureen και Tony Wheeler ίδρυσαν το Lonely Planet περισσότερο από 40 χρόνια πριν, μετά την πώληση 1.500 αντιτύπων του βιβλίου του με τίτλο «Across Asia on the Cheap», εμπνευσμένο από το ταξίδι του μέλιτος του ζευγαριού. Το BBC Worldwide ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ιδιοκτησία το 2011. Το διεθνές δίκτυο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η πώληση της επιχείρησης θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα και το Lonely Planet θα συνεχίσει να λειτουργεί ως παγκόσμια επιχείρηση.

Βασικός μέτοχος του ομίλου NC2 Media είναι ο Brad Kelley, ένας αμερικανός επιχειρηματίας και μέλος του Forbes 400, ενώ η έδρα της επιχείρησης είναι στο Νάσβιλ των Ηνωμένων Πολιτειών.