Τι συμφώνησαν Σαμαράς – Ολάντ για τον τουρισμό

Στην υπογραφή μνημονίων συνεργασίας για τον τουρισμό, προχώρησαν ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον γάλλο ομόλογο του Φρανσουά Ολάντ.

Τις συνεργασίες αυτές ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία στον τομέα του τουρισμού, είχε προετοιμάσει η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, στο ταξίδι της στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο. Είχε συναντηθεί με την Υπουργό Τουρισμού και Εμπορίου της Γαλλίας κυρία Sylvia Pine καθώς και με τον γενικό διευθυντή της Αtout France (φορέα αντίστοιχο με τον ΕΟΤ) κ. Christian Mantei.

Είχαν συζητηθεί όλα τα διμερή θέματα αλλά και ζητήματα, που αφορούν στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, αλλά και κοινά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για τους νέους και τη τρίτη ηλικία. Τα συγκεκριμένα προγράμματα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό έγινε συζήτηση και για την ανάπτυξη προγραμμάτων ανταλλαγής σπουδαστών τουριστικών σχολών των δυο χωρών για την εκμάθηση της Γαλλικής και Ελληνικής Γλώσσας αντίστοιχα.

Επίσης είχε αποφασιστεί η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Αtout France, στο οποίο περιλαμβάνεται η παροχή τεχνογνωσίας, προς την χώρα μας, ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε και η δρομολόγηση περαιτέρω ενεργειών που θα στηρίξουν την συνεργασία των δύο πλευρών στα θέματα του τουρισμού.

Επισημαίνεται, ότι η Αtout France έχει πραγματοποιήσει στη Γαλλία δεκάδες έρευνες για την ανάπτυξη του Γαλλικού τουρισμού και έχει αποκτήσει εμπειρία που θεωρείται σημαντική για την ανάπτυξη των τουριστικών αγορών , οπότε και μπορεί να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα και να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις όσες ενέργειες έχει ήδη δρομολογήσει το υπουργείο και συνεχίζει να προγραμματίζει με στόχο την πολύπλευρη αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού.