HORECA 2013: Το τουριστικό γεγονός της χρονιάς

Στην Αθήνα χτυπά από χτες η καρδιά του ελληνικού τουρισμού, με την έκθεση HORECA 2013 να συγκεντρώνει επιχειρηματίες του κλάδου και εμπορικούς επισκέπτες από όλες τις γωνιές της χώρας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, στο Metropolitan Expo, παρουσία των προέδρων και των εκπροσώπων των ενώσεων του τουρισμού και της μαζικής εστίασης. Ο δημιουργός της HORECA κ. Νίκος Χουδαλάκης καλωσορίζοντας εκθέτες και επισκέπτες, τόνισε ότι πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη έκθεση στην Ελλάδα, η οποία είναι και η μοναδική κλαδική έκθεση στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης. Παρουσίασε τα μεγέθη της διοργάνωσης, που φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ, με 40.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας, 470 εκθέτες, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 100.000 επαγγελματίες επισκέπτες από την Ελλάδα, την Κύπρο και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. «Η έκθεση HORECA αποτελεί έναν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε ο κ. Χουδαλάκης.

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλλογιάννη, στο χαιρετισμό της στα εγκαίνια τόνισε ότι η έκθεση αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός για τη χώρα και συνεχάρη τους διοργανωτές. Επεσήμανε τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και ανακοίνωσε ότι η εικόνα για τις κρατήσεις της καλοκαιρινής σεζόν είναι θετική. Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης στο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι η HORECA στηρίζει την προσπάθεια για αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι ο πρωταγωνιστής για να βγει η χώρα από την κρίση και δήλωσε ότι η τουριστική σεζόν του 2013 θα είναι καλή, με τον στόχο των 17 εκατομμυρίων τουριστών να είναι εφικτός, καθώς και τα έσοδα αναμένεται να αγγίξουν τα 11 δις. ευρώ. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι όλα είναι πλέον έτοιμα για να μπει η Ελλάδα στο μονοπάτι της ανάπτυξης.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.
Χορηγός Επικοινωνίας της HORECA είναι το news.gr.